Overvloed en overgave

Arjan Plaisier • Paperback

€ 16,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit boek is een liefdesverklaring aan God van de overvloed en daarom een pleidooi voor geloof als overgave.

God lijkt vandaag de dag vaak een verdwijnende stip aan de horizon en het geloof een verlegenheid. Anderzijds is het geloof soms net een kant- en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit.
Dit caleidoscopisch geloofsboek biedt een weerwoord, geschreven vanuit ontroering en passie. De auteur kiest veelzijdige beelden als hij spreekt over openbaring van God, zoals de literaire categorieën van epiek, lyriek, dramatiek en didactiek. Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden: de lente-, de zomer-, de herfst-, en de wintergestalte. Bij het spreken over de kerk gebruikt hij vier beelden van instituten die voor veel mensen van nu herkenbaar zijn: ziekenhuis, theater, parlement en tempel.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met vragen rond God, geloof en kerk en verlangt naar vrijheid en vreugde. Het richt zich op alle welwillende lezers die serieus kennis willen maken met de christelijke traditie, ook als ze min of meer op afstand hiervan staan.

Details:

Auteur(s)Arjan Plaisier
UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023926788
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 18 mm.
Gewicht290 gr.  

Recent bekeken producten