Overlevingskunst

Christa Anbeek • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€16,00

Overal elders € 20,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Overlevingskunst is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op jonge leeftijd verliest filosofe Christa Anbeek in korte tijd haar ouders en broer. Met haar vele vragen over de dood komt zij uit bij het boeddhisme. Als jaren later haar partner plotseling overlijdt, wordt haar leven opnieuw door elkaar geschud. Denken over de dood staat opnieuw op haar agenda, want de oude antwoorden voldoen niet meer.

¿Overlevingskunst¿ is het verslag van Anbeeks nieuwe zoektocht. Ze gaat te rade bij hedendaagse denkers, leraren en schrijvers ¿ onder anderen Joep Dohmen, Wilhelm Schmid, Patricia de Martelaere, Christien Hemmerechts, Rutger Kopland, Pim van Lommel en Thich Nhat Hanh ¿ en wil weten wat zij te bieden hebben met het oog op de dood. Is er een houding van levenskunst te vinden als je geliefde sterft, of is het puur een kwestie van overleven?

Christa Anbeek (1961) is universitair docent Levensbeschouwelijke reflectievaardigheden en boeddhisme aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Ook in haar eerdere boeken ¿ onder meer ¿Zin in zen¿ (2003) en ¿Mimi en Akiko¿ (2005) ¿ stonden vragen over zingeving aan leven en dood centraal.

Details:

Auteur(s)Christa Anbeek
UitgeverijHave, Ten
ISBN9789025959791
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's223
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 20 mm.
Gewicht309 gr.  

Recent bekeken producten