Onze vrouw in Tripoli

Tomas Ross • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Onze vrouw in Tripoli is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op 27 februari 2011 landt een Lynx-helikopter van de Koninklijke Marine op het strand van de Libische kustplaats Sirte om daar een Nederlandse ingenieur en een Zweedse vrouw op te halen. Wat zat er achter deze geheime reddingsactie vlak bij de villa van Khadaffi en wie was de onbekende blonde vrouw? Onze vrouw bij Tripoli is Thomas Ross' fictieve reconstructie van deze opmerkelijk gebeurtenis.

Enkele maanden eerder wacht niemand minder dan Mabel van Oranje op een geheime uitnodiging. Ze is lid van The Young Global Leaders, een internationale groep topmanagers die door multimiljardair George Soros wordt gefinancieerd. Ondertussen vlucht de Zweedse Camilla Edström uit Tripoli nadat ze de wereldwijd gezochte terorrist Hassan Tantor heeft gevonden, de man achter wie ze al jaren aan zat. Ze neemt contact op met de Nederlandse oud-diplomaat Willem van Lanschot, die zijn eigen redenen heeft om Tantor te vinden. Tijdens de zoektocht die hem naar Libië voert, raakt Van Lanschot verstrikt in een dodelijk web van intriges, waarbij alles draait om zijn eigen verleden en dat van zijn vermoorde vrouw.

Dit boek in de pers

De nieuwe thriller van Tomas Ross is een ingenieuze constructie. (...) Een enerverende thriller.  
NRC  

Een geraffineerd web van feiten en fictie, waarin Mabel van Oranje af en toe wel verstrikt raakt maar niet gevangen wordt, met keiharde bewijzen.  
De Volkskrant  

Ross verstaat de kunst om verschillende verhaallijnen door elkaar heen te weven waarbij het antwoord op de vraag wie de dader is toch steeds weer anders komt te liggen. Dat maakt ook deze Tomas Ross weer spannend.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over internationale betrekkingen
  • thrillers

Details:

Auteur(s)Tomas Ross
UitgeverijCargo
ISBN9789023482086
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's464
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 36 mm.
Gewicht568 gr.  

Recent bekeken producten