Onrust

Jan Fontijn • Hardcover

€ 49,90

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen

Onrust is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Drie revolverschoten maakten op maandag 30 juni 1924 een einde aan het leven van de Joods-Nederlandse schrijver Jacob Israël de Haan, een groot dichter, bekend jurist en geëngageerd journalist. Hoewel de in 1919 naar Palestina geëmigreerde De Haan eerder met de dood was bedreigd, was hij blijven polemiseren met de zionisten, die in zijn ogen een antigodsdienstige en anti-Arabische politiek voerden.

Onrust beschrijft het fascinerende leven van deze erudiete en controversiële schrijver. Met dat levensverhaal schetst biograaf en essayist Jan Fontijn tegelijkertijd een haarscherp tijdsbeeld van het fin de siècle, de literaire kring rond de Tachtigers en de opkomst van het socialisme en zionisme – kortom, het culturele en sociale leven in aanloop naar en tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Jan Fontijn schreef met Onrust een indringende biografie van een veelbewogen leven en het verhaal van een politieke moord die de wereld schokte.

Dit boek in de pers

Jan Fontijn schreef een gevarieerd portret van de schrijver-journalist De Haan, wiens leven even grillig was als de tijdgeest.  
NRC  

Mooie biografie van Jacob Israël de Haan  
De Volkskrant  

De moord in de Jaffastraat is het eindspel van een ingewikkeld leven, dat door Jan Fontijn in zijn biografie meeslepend en met veel gevoel voor detail is beschreven.  
Vrij Nederland  

Fontijn weet op meesterlijke wijze een grote hoeveelheid heterogeen materiaal tot een levende en meeslepende aanwezigheid te wekken.  
Vrij Nederland  

Ik zou wensen dat iemand eindelijk De Haans volwaardige biografie zou schrijven.  
Vrij Nederland  

Het is knap van Fontijn dat hij De Haan en de diverse milieus waarin hij zich begaf tot leven weet te wekken en ons laat meeleven met de permanente worsteling van de dichter met zichzelf. De Haan stáát er, in al zijn tegenstrijdigheid.  
De Groene Amsterdammer  

Onrust dringt op stilistisch sobere en inhoudelijk stevig onderbouwde wijze door tot het donkere, rusteloze hart van een man die zijn onwrikbare trouw aan de waarheid met zijn leven moest bekopen.  
De Morgen  

Eindelijk is er nu, dankzij biograaf en essayist Jan Fontijn, een sterke biografie van de dichter, jurist en journalist.  
VPRO Radio  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • diepgaande verhalen over serieuze onderwerpen
  • persoonlijke verhalen over schrijvers en dichters

Details:

Auteur(s)Jan Fontijn
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023491514
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's640
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 169 x 54 mm.
Gewicht1136 gr.  

Recent bekeken producten