Onheilig

Roos van Rijswijk • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Onheilig is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Via een willekeurige hotelaanbieding belandt Miguel Sluyter in de kleine Duitse stad Nieheim. Zijn leven daar bevalt hem beter dan zijn kantoorbestaan in Amsterdam. Hij keert niet terug, en maakt op zijn brommer lange tochten langs velden en door bossen. Maar dan wordt zijn moeder, die nooit om zijn nieuwe adres vroeg, ernstig ziek. Ze besluit op zoek te gaan naar haar zoon. Terwijl zij vecht tegen de hittegolf die de stad teistert, reist Miguel de tegenovergestelde richting uit. Zijn moeder nog één keer zien. Onder zijn hoede heeft hij Jorge, een simpele jongen die tot Miguels vreugde en frustratie nooit van zijn zijde wijkt. Kun je bevriend zijn met iemand voor wie je verantwoordelijk bent? Hoe verantwoordelijk ben je voor je familie?

Dit boek in de pers

Gemakkelijke sympathie of energie zijn dus geen voorwaarde voor een interessant boek, bewijst Onheilig, al is het ook niet verstoken van genegenheid.  
NRC  


Reviews & recensies

”Onheilig is fijne, subtiele literatuur” Al bij de tweede zin wist deze debuutroman me te grijpen. “Een lijf gevuld met zwarte stippen, hoewel ik niet zeker weet of die erbij komen of dat die stippen andere dingen opeten.” Roos van Rijswijk weet hier een dodelijke ziekte die we allemaal kennen helder, treffend en cliché-vrij te omschrijven. Knap en het zegt veel over haar schrijftalent.

“Onheilig” gaat over Angelique, een 57-jarige vrouw die nog maar te kort te leven heeft. Haar therapeute raadt haar aan om een dagboek te schrijven. Dat doet ze, maar voor wie eigenlijk? Haar man is overleden, veel vrienden of familie heeft ze niet. En haar zoon is jaren geleden naar Duitsland verhuisd om niets meer van zich te laten horen. Toch is het die jongen, product van een affaire met een Mexicaan, met wie ze contact zoekt. Hoofdstukken vanuit de 57-jarige ik-persoon en - in de hij-vorm geschreven - over haar zoon wisselen elkaar af, waardoor de perspectieven en zienswijzen van beide kanten steeds invoelbaarder worden. “Onheilig” is fijne, subtiele literatuur.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de laatste fase
  • romans over moeders en zonen

Details:

Auteur(s)Roos van Rijswijk
UitgeverijQuerido
ISBN9789021401669
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 18 mm.
Gewicht249 gr.  

Recent bekeken producten