Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt

Fredrik Backman • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Elsa is zeven jaar en een beetje apart. Haar oma is zevenenzeventig jaar, oud en gek. Zo schiet ze vanaf haar balkon met een paintballgeweer op mensen die het woord van God komen verkondigen. Oma is bovendien de beste en enige vriend van Elsa. Haar oma vertelt Elsa de prachtigste sprookjes en verhalen. Elsa vlucht in die verhalen waar iedereen anders is en waar niemand gewoon hoeft te zijn. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt bij iedereen die ze heeft gekwetst. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar een van was.

Reviews & recensies

‘Alleen mensen die anders zijn veranderen de wereld, nog nooit heeft een normaal iemand ergens maar een spat aan veranderd,’ zei oma altijd.

Elsa is zeven jaar en een beetje apart. Haar oma is zevenenzeventig jaar, oud en gek. Oma is bovendien de beste en enige vriend van Elsa. Ze vertelt haar de prachtigste sprookjes en verhalen over een wereld waar niemand gewoon hoeft te zijn. Een wereld waar Elsa helemaal in kan wegvluchten. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt bij iedereen die ze heeft gekwetst. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar een van was. Dit is een heel apart boek in deze lijst, maar het is zo’n fantastische leeservaring dat ik het iedereen van harte kan aanbevelen. Het is fantasierijk in de stijl van Roald Dahl, spannend en sprookjesachtig als De gebroeders Leeuwenhart en héél erg feelgood. Een geweldige mustread die je niet mag missen. In één woord: WAUW.

Bekijk alle reviews van Chantal van Gastel 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oma's
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Fredrik Backman
Vertaler(s)Edith Sybesma
ISBN9789021400662
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's420
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 34 mm.
Gewicht640 gr.  

Recent bekeken producten