Olympus Pockets Destructieve emoties

Daniel Goleman • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Beschrijving
Het boeddhisme definieert drie destructieve emoties: begeerte, woede en zelfbedrog, en heeft daarover in haar lange traditie veel wijsheid verworven. Maar mystieke wijsheid is voor velen niet toegankelijk, en daarom zoekt de Dalai Lama voortdurend naar wegen om de inzichten van het boeddhisme te verbinden met die van de moderne wetenschap.

Daartoe nodigde hij vooraanstaande wetenschappers uit om een week lang met hem en met elkaar te spreken over destructieve emoties in onszelf en in de maatschappij. Onder hen waren de neurowetenschapper Richard Davidson, de biologen Francisco Varela en Matthieu Ricard en de psychologen Paul Ekman en Daniel Goleman, die de gesprekken bewerkte tot dit boek.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De Dalai Lama probeert voortdurend het boeddhisme toegankelijker te maken voor een groter publiek door de inzichten te verbinden aan de moderne wetenschappen. Zo heeft hij samen met een aantal vooraanstaande wetenschappers een uitwisseling georganiseerd met als thema destructieve emoties. De voorzitter van de bijeenkomst, de auteur van het boek 'Emotionele intelligentie', heeft de bevindingen van deze week beschreven. In de verschillende hoofdstukken wordt telkens een dag van de bijeenkomst besproken. Elke dag heeft een centraal onderwerp dat gepresenteerd wordt door de deskundige en vervolgens door de hele groep besproken wordt. Het boek is verhalend geschreven en geeft soms letterlijk dialogen weer die hebben plaatsgevonden. Een zeer uitgebreide weerslag van een bijzondere bijeenkomst. De gedetailleerde weergave en vele uitweidingen maken het boek niet gemakkelijk leesbaar. Geschikt voor boeddhisten en niet-boeddhisten met interesse in de achtergronden van destructieve emoties.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Daniel Goleman
UitgeverijOlympus
Vertaler(s)Marlou Gemmeke
ISBN9789025436094
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's496
Verschijningsdatum
SerieOlympus Pockets
Afmetingen210 x 137 x 34 mm.
Gewicht495 gr.  

Recent bekeken producten