Oceaan van een zee

Alessandro Baricco • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Oceaan van een zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het mysterieuze Almayer, een afgelegen herberg aan zee, komt een bonte verzameling mensen bijeen, ieder met zijn of haar eigen verleden en angsten. Ze zijn allemaal op zoek. Er is de vijftienjarige Elisewin, die lijdt aan overgevoeligheid en bang is voor alles en iedereen. En er is professor Bartleboom, die onderzoek doet naar het begin en einde van dingen. De excentrieke kunstenaar Plasson doopt zijn penseel in oceaanwater om een portret van de zee te schilderen. En de beeldschone madame Deverià is door haar man gestuurd om te genezen van haar overspel.

Als deze mensen elkaar ontmoeten, komen ook hun lotsbestemmingen samen als in een vooropgezet plan. Bovenal is er de zee zelf: de werkelijke hoofdpersoon en het geheimzinnige middelpunt van de verschillende verhalen. Oceaan van een zee is speels, provocatief en stemt tot nadenken, een bijzonder originele en wijze roman.

Dit boek in de pers

Een van de fascinerendste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen.  
NRC  

Baricco hypnotiseert ons met zijn exotische taal en erotische verwikkelingen. Oceaan van een zee is buitengewoon romantisch en adembenemend lyrisch.  
The New York Times  

Details:

Auteur(s)Alessandro Baricco
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789023491200
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 20 mm.
Gewicht316 gr.

Recent bekeken producten