Norwegian Wood

Haruki Murakami • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Norwegian Wood is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Watanabe is een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op Naoko, een mooie jonge vrouw, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haar geliefde, jaren geleden. Watanabe went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en de verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen.

Norwegian Wood is een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van een jonge man.

Dit boek in de pers

Om onbegrijpelijke redenen bleef Murakami's klassieke liefdesroman twintig jaar onvertaald: een fout die is recht gezet. Zijn minst vervreemdende en toegankelijke werk heeft grote emotionele zeggingskracht.  
NRC  

Alle vaste ingrediënten van het wonderlijke Murakami-universum zijn al aanwezig: inspiratie uit westerse jazz en popmuziek (Beatles-song "Norwegian Wood"), bier drinkende mannen, liefde, eenzaamheid, weemoed.  
Trouw  

Om te beweren dat mijn leven voortaan nooit meer hetzelfde zal zijn, zou hysterisch zijn, maar ik houd wel van een potje hysterie op zijn tijd. [...] Schrijven is, leert Murakami mij: je neerleggen bij willekeur en onvolledigheid. En daar de perfecte vorm en toon voor vinden.  
De Groene Amsterdammer  

Murakami zit zijn personages in dit boek erg dicht op de huid. Zijn surrealisme maakt hier plaats voor hyperrealisme. Toch is deze nostalgische trip niet vrij van het escapisme dat zijn andere romans zo verleidelijk maakt.  
De Standaard  

Norwegian Wood tekent heel mooi de overgang naar de volwassenheid en de kennismaking met de liefde van een sensibele jongeman: eenvoudig (soms zelfs, maar gelukkig nooit lang, op het simpele af), eerlijk, zonder tierelantijnen maar ook nooit grof, zelfs met tederheid.  
Knack  

Surrealisme van de bovenste plank.  
Het Financieele Dagblad  

Een meesterlijke roman [...] Norwegian Wood heeft de onmiskenbare kenmerken van Murakami 's hand.  
The New York Times  

Norwegian Wood vat wanhoop in een golf van zelfmoorden en doet je in één moeite door tintelen van leven. Pure Murakami.  
Humo  

Een prachtige, warme, wijze roman, uitstekend geschreven en vertaald.  
Biblion  

Deze Japanse schrijver is voor mij de ontdekking van het jaar. Sterker nog, van de afgelopen vijf jaar. Door hem begrijp ik weer waarom ik voor het schrijven heb gekozen. Hij heeft me nieuwe inzichten gegeven, mij compleet overromepeld en enorm geïnspireerd. In amrika is hij al doorgebroken en als het aan mij ligt gaat het hier ook gebeuren. Ik benijd de mensen die dit boek nog moeten lezen. Het is zo bijzonder, zo absurd. Bij vlagen is het heel poëtisch, dan weer thrillerachtig. Murakami grossiert in geniale zinnen als 'Karakter kun je verbeteren. Middelmatigheid is voor eeuwig.  
Esta  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over psychische problemen
  • romans over jeugdliefdes

Details:

Auteur(s)Haruki Murakami
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Elbrich Fennema
ISBN9789025442842
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 135 x 24 mm.
Gewicht335 gr.

Recent bekeken producten