Nietzsche & Kant lezen de krant

Rob Wijnberg • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Nietzsche & Kant lezen de krant is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Onze heilige waarheden hebben we de laatste eeuwen zien verdampen. Zelfs onze identiteit zijn we in de loop der tijd kwijtgeraakt. Hulpeloos dobberen we rond op een zee van informatie, nieuws en meningen, op zoek naar iets wat ons weer ankers geeft. De moderne journalistiek is ons daar niet erg behulpzaam bij: hypes dicteren de berichtgeving, lichtzinnigheid en entertainment de toon. Wat vandaag de opening van de voorpagina of het journaal is, is morgen alweer achterhaald en vergeten. Kan de filosofie ons uitkomst bieden? Haar tekortkoming is eerder het tegenovergestelde: diepgravende en ingewikkelde beschouwingen over de zin van het leven vullen de filosofiebibliotheken. Eeuwigheidswaarde hebben die boeken zeker, maar leren ze ons ook iets over het hier en nu? In Nietzsche & Kant lezen de krant laat Rob Wijnberg zien dat de twee gebreken samen ook een kwaliteit kunnen zijn. Aan de hand van klassieke grootmeesters als Plato en Kant en moderne denkers als Fish en Rorty beantwoordt hij de meest prangende vragen uit de actualiteit. Zijn mensenrechten universele waarheden of westerse dogma s? Discrimineert Geert Wilders moslims als hij kritiek heeft op de islam? Klopt Rita Verdonks `Regels zijn regels eigenlijk wel? En wat wordt er nu werkelijk bedoeld met dé Nederlander? Het resultaat: journalistiek met diepgang en filosofie met dagwaarde.

Dit boek in de pers

Indrukwekkend en verhelderend.  
NRC  

Wijnberg blinkt uit in sociologische en filosofische duidingen van alledaagse fenomenen. (...) Wijnberg heeft het in zich een Nederlandse Alain de Botton te worden.  
De Volkskrant  

De kwaliteit van Wijnberg is dat hij niet bang is grote actuele thema's aan te snijden, zonder meteen in heftige opinies te vervallen. Fris en vlot geschreven.  
Het Parool  

Details:

Auteur(s)Rob Wijnberg
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023454557
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's285
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 137 x 22 mm.
Gewicht354 gr.  

Recent bekeken producten