Nederlandse spreekwoorden, spreuken en zegswijzen

Laan Ter, Toke van Geest • Paperback

€ 29,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Nederlandse spreekwoorden, spreuken en zegswijzen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Spreekwoorden, spreuken en zegswijzen weerspiegelen de mentaliteit van een volk. In alle tijden hebben de korte, kernachtige uitdrukkingen kunstenaars geboeid. Roemer Visscher, Cats, Hooft en Vondel hielden zich ermee bezig. Brueghel en Jan Steen lieten zich door spreekwoorden tot bonte, levendige taferelen inspireren. Weinigen zijn zich ervan bewust hoeveel van die oude, soms zéér oude wijsheden en grapjes, nog heden een springlevend bestanddeel van de taal vormen. Ieder van ons heeft er wel een aantal, die 'in de mond bestorven liggen'.

Het zal niemand verbazen dat er in de loop der tijden nogal wat verzamelingen van onze kennelijk gekoesterde spreekwoorden, spreuken en zegswijzen in boekvorm zijn verschenen. De verzameling van K. ter Laan heeft zich sinds het verschijnen in 1950 mogen verheugen in een zeer grote populariteit. De unieke stijl van schrijven, het folkloristische, dialectale karakter en de oude gravures uit werken van Cats en Roemer Visscher maken het boek tot een begerenswaardig bezit, een bron van vermaak en overpeinzing. Ook na ruim vijftig jaar zal menigeen weer plezier beleven aan dit boek.

K. ter Laan (1871-1963) was onderwijzer, kamerlid, burgemeester maar vooral geliefd auteur van vele boeken over taal, dialect en folklore.

Details:

Auteur(s)Laan Ter, Toke van Geest
UitgeverijPrisma
ISBN9789000334957
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's512
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 31 mm.
Gewicht770 gr.  

Recent bekeken producten