Nederlandse literatuur van de 21e eeuw

• Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Nederlandse literatuur van de 21e eeuw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw' stelt Wim Brands zestig Nederlandse en Vlaamse schrijvers aan ons voor die in dit millennium zijn gedebuteerd. Zestig schrijvers waarvan hij zegt: dit moet je lezen. Van elke auteur selecteerde Brands, bijgestaan door zijn dochter, een fragment dat zijn of haar werk typeert en dat zich laat lezen als een verhaal. Wat ontstaat is de allereerste staalkaart van de 21ste-eeuwse literatuur van de lage landen. Wim Brands is een autoriteit op het gebied van de Nederlandse literatuur en wordt geroemd om de hartstochtelijke wijze waarop hij zijn liefde voor boeken uitdraagt. Zijn VPRO-programma Boeken is het langstlopende boekenprogramma op de Nederlandse televisie.

Dit boek in de pers

Brands heeft de lastige taak op een prettige, luchthartige manier uitgevoerd, alsof hij met de bloemlezing wil zeggen: dit is wat er onder andere is verschenen. De lezer heeft een indruk.  
Het Parool  

In tegenstelling tot alle andere bundelingen van jong talent is dit boek geen hitparade. Het bevat niet de beste schrijvers, wel een overzicht van het hele landschap. Het is geen kransje van schrijvers die een afgerond verhaal leveren, maar een groepsportret aan de hand van fragmenten uit eerder gepubliceerd werk. Het boek van de Brandsen is een collage en dat concept werkt uitstekend.  
De Standaard  

Details:

UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025445393
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 144 x 34 mm.
Gewicht497 gr.  

Recent bekeken producten