Nachtfilm

Marisha Pessl • Paperback

€23,95

€7,50

Je bespaart 69%

OP = OP

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Nachtfilm is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De jonge, mooie Ashley Cordova wordt op een koude oktoberavond dood teruggevonden in een verlaten pakhuis in Manhattan. Het lijkt alsof ze zelfmoord heeft gepleegd, maar onderzoeksjournalist Scott McGrath vermoedt dat er meer aan de hand is. Hij volgt de familie Cordova al jaren, en is geobsedeerd door Stanislas Cordova, beroemd film-noirregisseur en de vader van Ashley. Cordova is al jaren niet meer in het openbaar gesignaleerd en het vermoeden is dat hij zich teruggetrokken heeft op z n landgoed The Peak. Vastbesloten het mysterie rondom Ashley s dood te ontrafelen gaat McGrath op onderzoek uit en delft hij dieper in de duistere wereld van dochter en vader. Een speurtocht langs een inrichting, duistere nacht clubs en onderwereldfiguren volgt, totdat het lijkt alsof McGrath zich in een film van Cordova zelf bevindt en hij vraagt zich af: is hij het volgende slachtoffer? Marisha Pessl is terug met deze fantastische, hallucinerende en duizelingwekkende roman over de dunne scheidslijn tussen feit en fictie..

Dit boek in de pers

Vol suspense en met een inventieve plot.  
Het Parool  

De verrassende plot is indrukwekkend. Pessl wordt vergeleken met Donna Tartt, maar bewijst met Nachtfilm dat dit vooral een compliment is voor mevrouw Tartt.  
Elsevier  

Duivels verslavend.  
Knack  

Gelukkig is de gang der dingen soms aandoenlijk logisch: zeven jaar na haar droomdebuut, ‘Calamiteitenleer voor gevorderden’, levert Marisha Pessl simpelweg een droomopvolger af.  
Humo  

Dit boek is alles: scary, diepzinnig, filmisch.  
Linda  

Pas op: dit boek is verslavend.  
RED  

Nachtfilm is volgens het boekje een thriller, maar leest als literaire puzzel. Nog meer dan haar generatiegenoot Jonathan Safran Foer bijvoorbeeld flirt het werk van Pessl tussen fictie en werkelijkheid. Het is dan ook altijd haar sterkte geweest: omschrijven is haar kunst.  
CUTTING EDGE  

Details:

Auteur(s)Marisha Pessl
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Harry Pallemans, Jan de Nijs, Paul Bruijn
ISBN8713791025504
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's640
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 37 mm.
Gewicht959 gr.

Recent bekeken producten