Multiculturele samenleving in ontwikkeling Verbinden of polariseren ?

Susan Bink • Paperback

€ 46,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze publicatie beschrijven de auteurs de huidige maatschappelijke discussies rond media en culturele diversiteit. Ingegaan wordt op de vraag of media in Nederland verantwoordelijk zijn voor het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen of dat ze juist polarisatie teweegbrengen.
De publicatie bevat een theoretisch kader waarin de hoofdlijnen van huidig onderzoek rond media en culturele diversiteit worden uiteengezet. Uniek is de overzichtelijke beschrijving van de spelers in het complexe Nederlandse mediaveld in algemene zin, gevolgd door de meest recente ontwikkelingen wat betreft culturele diversiteit in de Nederlandse media. Ter informatie en inspiratie wordt daarnaast een kijkje geboden in de ontwikkelingen in andere Europese landen.
De auteurs betogen dat de tijd van vrijblijvendheid voorbij is en dat grote en kleine spelers in het Nederlandse mediaveld verantwoordelijkheid en leiderschap moeten tonen om de verbindende taak van de media meer vorm te geven. Als handreiking worden concrete handvatten in de vorm van praktijkvoorbeelden en aanbevelingen aangereikt.

Details:

Auteur(s)Susan Bink
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012380447
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's157
Verschijningsdatum
SerieMulticulturele samenleving in ontwikkeling
Afmetingen240 x 170 x 9 mm.
Gewicht295 gr.

Recent bekeken producten