Mount Olympus

Jan Fabre, Jeroen Olyslaegers • Paperback

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De antieke tragedies vormen samen een lichaam van verhalen die in hun betekenis los van elkaar staan, maar in hun geheel het mooiste en vreselijkste in de wereld en de mens verklaren. Als deze verhalen samenkomen, kan dit niet anders dan uitmonden in een extreem kunstwerk.

De schriftelijke weergave van de theatervoorstelling Mount Olympus, to glorify the cult of tragedy (a 24 hour performance)van Jan Fabre waaraan Jeroen Olyslaegers een grote tekstuele bijdrage leverde, is niets anders dan dat. Fabre en Olyslaegers brengen de waanzin van Dionysos samen met de tragiek van Agamemnon, het verzet van Elektra met de jaloezie van Medea. Naast de eigenlijke tekst bevat dit boek scriptaanwijzingen over hoe 27 performers deze monumentale opvoering tot een confronterend en sprankelend einde brachten. Het zet de uitputtende, exploderende kracht van Mount Olympus extra in de verf.

Dit boek in de pers

Deze 24-uurvoorstelling is een intens verslavende ervaring. Mount Olympus is één lange bedwelmende orgastische vertolking van Jan Fabres metaforische visie op de mens.  
De Volkskrant  

Een absoluut meesterwerk. Zonder meer historisch.  
De Morgen  

Mount Olympus zit vol memorabele scènes, zoals de geniale slotscène die het publiek uit zijn dak doet gaan.  
Le Monde  

Details:

Auteur(s)Jan Fabre, Jeroen Olyslaegers
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
ISBN9789023498261
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 30 mm.
Gewicht441 gr.  

Recent bekeken producten