Monografieen Recht en Informatietechnologie Strafrecht en ICT

• Paperback

€ 36,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Strafrecht en informatie- en communicatietechnologie (ICT) hebben steeds meer met elkaar te maken. Computercriminaliteit heeft ernstige gevolgen voor de samenleving, niet alleen door hackers en virussen, maar ook door telecomfraude, vervalsing en verspreiding van kinderporno via internet. Minstens zo belangrijk is dat de politie bij de opsporing ook steeds meer gegevens, computers, mobiele telefoons en digitale agenda's aantreft met mogelijk bewijsmateriaal. Digitale opsporingsbevoegdheden zijn dan ook hard nodig voor het hedendaagse strafrecht.

In deze monografie worden de belangrijkste onderwerpen op het gebied van strafrecht en ICT behandeld. Naast een uitvoerige bespreking van het Nederlandse materiële en formele strafrecht, komen ook cryptografie, het Cybercrime-verdrag en ICT-toepassingen in het strafrecht aan de orde.

Dit boek is bestemd voor iedereen die in de praktijk, wetenschap of studie te maken krijgt met strafrechtelijke aspecten van ICT. De bijdragen zijn toegankelijk voor iedereen met interesse in het strafrecht; voorkennis op het gebied van ICT is niet vereist.

Details:

UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012124782
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
SerieMonografieen Recht en Informatietechnologie
Afmetingen240 x 170 x 14 mm.
Gewicht400 gr.  

Recent bekeken producten