Monografieen BW Consumentenkrediet

• Paperback

€ 47,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit boekje gaat over de consumentenkredietovereenkomst. De privaatrechtelijke aspecten van deze overeenkomst zijn per 25 mei 2011, na de implementatie de Consumentenkredietrichtlijn 2008/48/EG, geregeld in titel 7.2A BW en de Wet op het consumentenkrediet (Wck). In dit boek wordt ingegaan op de onderwerpen die in titel 7.2A BW aan de orde komen.

Daartoe behoren onder andere de reclameverplichtingen en de precontractuele en contractuele informatieverplichtingen van de kredietgever en de kredietbemiddelaar en de mogelijkheid tot kosteloze beëindiging en de herroeping ('wettelijke bedenktijd') van het consumentenkrediet door de consument alsmede de rechtsgevolgen daarvan voor samenhangende overeenkomsten en nevenovereenkomsten.

Naast de regeling van titel 7.2A BW worden de bepalingen van de Wck besproken die, na een door de wetgever beoogde wetgevingsoperatie, ook hun plaats zullen vinden in Boek 7 BW. Aandacht wordt besteed aan het toepassingsgebied van de beide regelingen. Ook wordt ingegaan op consumentenkredietovereenkomsten aangegaan op afstand of 'buiten de verkoopruimte' (colportage).

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013116717
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieMonografieen BW
Afmetingen242 x 158 x 9 mm.
Gewicht277 gr.

Recent bekeken producten