Monografieen Burgerlijk Procesrecht Procederen in Rijnvaartzaken

B.C. Savornin de Lohman, W.E. Haak • Paperback

€ 46,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deel 2 uit de reeks Monografieën Burgerlijk Procesrecht is bestemd voor het gebruik in de civielrechtelijke en strafrechtelijke procespraktijk van diegenen die te maken hebben met de binnenvaart op de Rijn.

Sedert het begin van de negentiende eeuw is de Rijn geïnternationaliseerd. In de Akte van Mannheim zijn garanties gegeven voor de vrije scheepvaart op de Rijn, ook in economische zin. De berechting van Rijnvaartzaken - de in de Akte van Mannheim genoemde civiele en strafzaken - is opgedragen aan Rijnvaartgerechten met de mogelijkheid van hoger beroep bij de Kamer van Beroep van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart in Straatsburg dan wel bij een hoger gerecht in het land waar de uitspraak in eerste aanleg is gedaan. De Akte van Mannheim bevat speciale procedureregels.

In Procederen in Rijnvaartzaken wordt een overzicht gegeven van de juridische implicaties voor de Nederlandse rechtspraktijk. Aan de orde komen de bevoegdheid van de Rijnvaartgerechten in Nederland, de behandeling van Rijnvaartzaken in eerste aanleg, de keus tussen twee rechtsgangen voor het hoger beroep, de samenstelling en werkwijze van de Kamer van Beroep in Straatsburg en de behandeling van Rijnvaartzaken in appel. Aandacht wordt besteed aan de verhouding van de Akte van Mannheim tot de Europese Unie.

De tekst van de Akte van Mannheim en van relevante wetten en reglementen zijn weergegeven in de bijlagen.

Details:

Auteur(s)B.C. Savornin de Lohman, W.E. Haak
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012381116
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's241
Verschijningsdatum
SerieMonografieen Burgerlijk Procesrecht
Afmetingen216 x 148 x 15 mm.
Gewicht347 gr.

Recent bekeken producten