Mon(t) Ventoux

Ingrid Castelein • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als ervaren reisjournaliste heeft Ingrid Castelein de hele wereld gezien, maar haar hart verloor ze in de Franse Vaucluse, in Bédoin, bij haar Ventoux. In 2010 trok Ingrid naar de Provence voor een heuse fietsvakantie. Haar sportieve man kreeg haar vanonder de platanen en op haar zadel, en tot haar eigen grote verbazing bereikte ze datzelfde jaar nog de top van de Mont Ventoux. Quelle surprise! Sindsdien trekt ze zowel 's winters als 's zomers naar hun caravannetje in Bédoin en snuift er op het ritme van de seizoenen de warme Provençaalse sfeer op. Ingrid wil nu graag haar schat delen met fietsminnend Vlaanderen. Wie weet zitten ze deze zomer samen op het dorpsplein fietsresultaten te bespreken boven een glaasje pastis? Ingrid Castelein is freelance journaliste en werkt o.a. voor het fietsmagazine Grinta en het reisblad Grande. Ze begon haar carrière bij De Standaard en Het Nieuwsblad, waar ze het virus voor reisreportages opliep. Vier jaar geleden besloot ze zich volledig op reisjournalistiek toe te leggen.

Dit boek in de pers

Met dit debuut bewijst Ingrid alle Provence-minnaars een ontzettend waardevolle dienst. Het werk is een vlot en boeiend reisrelaas. Maar ook een uniek reisbrochure met direct bruikbare informatie en verklaringen.  
KRANT VAN WEST-VLAANDEREN  

Geen reisjournaliste die zo vaak naar de streek rond de Mont Ventoux reisde als Ingrid Castelein. Haar jarenlange band met de imposante kale berg schrijft ze in dit boek niet alleen neer op het ritme van de jaren, maar ook op dat van de seizoenen. Wijst uw vakantie richting Vaucluse? Dan moet dit boek mee. (jdr)  
HET NIEUWSBLAD/WEEKEND  

Het boek is een meeslepend reisverhaal met een handige index met fietsroutes en een index met stadjes, dorpjes en hun bezienswaardigheden. Daarnaast krijg je nog tal van hotel- en dinertips in de ruime omgeving rond de Ventoux. De bourgondische fietser zal er een kluif aan hebben.  
DE STREEKKRANT  

Details:

Auteur(s)Ingrid Castelein
UitgeverijManteau
ISBN9789022331477
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 124 x 24 mm.
Gewicht309 gr.  

Recent bekeken producten