Mohammed en het ontstaan van de islam

Marcel Hulspas • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Mohammed en het ontstaan van de islam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Een niet gelovige, brutale biografie, al zeg ik het helemaal zelf.' Marcel Hulspas
Wetenschapsjournalist Marcel Hulspas schetst een genuanceerd en realistisch beeld van Mohammed. Dit boek biedt een nieuwe, unieke visie op de profeet. Een visie die hopelijk bijdraagt aan een verdieping en verbreding van het debat over Mohammed en de oorsprong van de islam.
'Het moet gezegd dat Hulspas zich opmerkelijk goed staande weet te houden op dit verraderlijke terrein. [...] vergeleken met wat er hier tot nu toe verkrijgbaar was, is zijn boek een gigantische stap vooruit.' Historisch Nieuwsblad
'Hulspas' boek is in menig opzicht een respectabel werkstuk. [...] zijn boek is een verademing in de recente vloedgolf van veel minder onderbouwde anti-islamitische schotschriften.' NRC Handelsblad

Dit boek in de pers

Hulspas'boek is in menig opzicht een respectabel werkstuk. Hulspas geeft blijk van gevoel voor de tijdgeest, van een kritische kijk op overgeleverde verhalen en een vermogen tot historische relativering […].  
NRC  


Reviews & recensies

Hulspas schijnt een geheel nieuw licht op het onstaan van de islam

Moslims weten het zeker: Mohammed stichtte als laatste gezant van God de islam. Kritische wetenschappers vragen zich echter af of Mohammed werkelijk bestaan heeft en stellen dat de Koran na zijn dood moet zijn geschreven. Dit is de arena waarin Hulspas het boek ‘Mohammed en het ontstaan van de islam’ naar voren brengt en daarmee een geheel nieuwe invalshoek biedt op dit geloof, de profeet en op de snelle verspreiding van deze religie. De benadering van Hulspas is gedegen en wetenschappelijk. Omdat hij zich niet alleen baseert op de religieuze bronnen zoals de koranteksten zelf, maar juist ook op niet-religieuze bronnen en oude biografieën, verschijnt er een beeld van een groter geheel, en ziet hij Mohammed als deel van een brede hervorming in de Arabische wereld. Juist met deze heldere, feitelijke benadering tracht Hulspas de actuele discussie rondom de islam (die zich volgens hem kenmerkt door irrationaliteit en gebrek aan nuance) naar een hoger plan te tillen. Een aanrader voor eenieder die geïnteresseerd is in de grote wereldreligies en daarbijbehorende spanningen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over godsdienstgeschiedenis
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)Marcel Hulspas
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025304171
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's640
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 51 mm.
Gewicht802 gr.  

Recent bekeken producten