Moeras

Steve Toltz • Paperback eci.nl lezers

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen
*eci.nl prijs € 19,99

Vanaf 26 januari 2017

Reserveer

Moeras is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Liam is schrijver (en dat lukt maar moeizaam) en een gemankeerde politieman. Aldo is zijn beste vriend en muze, een onhandig criminele ondernemer met een zesde zintuig voor tegenspoed. Naarmate Aldo’s geluk afneemt, raakt Liam er steeds meer van overtuigd dat hij zijn volgende boek wild baseren op Aldo’s rampspoed en vruchteloze pogingen om die ene grote liefde terug te winnen: zijn ex-vrouw Stella. Wat begint als een idee om enige betekenis te destilleren uit al Aldo’s tegenslag, eindigt in een diepgaand verhaal over vertrouwen en vriendschap.

Dit boek in de pers

Briljant duister […] Moeras zit ramvol solipsisten, monomanen, would-be kunstenaars en theorieën over kunst, maar is desondanks een kunstwerk om serieus rekening mee te houden.  
The Guardian  

Het grappigste boek dat ik het afgelopen jaar heb gelezen.  
The Times  

Hoogst origineel, vermakelijk en bijna onmogelijk samen te vatten, deze pompende, adrenaline-bruisende, dartele tour de force van ononderbroeken brille. Bijna elke pagina is gevuld met humor, schaterlach-humor, verbaal vuurwerk en kennis.  
MAIL ON SUNDAY  


Reviews & recensies

Art Rooijakkers

onze specialist literatuur

Voor wie zich wil verliezen in een waanzinnige wereld, is Moeras een heuse traktatie!

Hij komt uit Australië en zijn boek speelt zich af in Sydney, de mooiste stad ter wereld. Dit kan niet misgaan, dacht ik dus toen ik begon aan ‘Moeras’ van Steve Toltz. Toch viel dat een beetje tegen. Op zich is het verhaal over Liam, een gefrustreerde schrijver die vanwege zijn writers block een baan als politieagent heeft aangenomen best vermakelijk. Zeker vanwege zijn beste vriend Aldo, een slome duikelaar die het ongeluk aan zijn kont lijkt te hebben hangen. De dwarse blik die hij op de wereld heeft, wordt breed uitgemeten. Want tjonge, wat neemt Toltz de tijd. Moeras telt 460 pagina’s en veel daarvan gaat op aan opsommingen. In plaats van één voorbeeld gebruikt Toltz er minimaal vijf. Hoe meer, hoe beter, lijkt zijn adagium. Mij ging dat soms wat tegenstaan, maar voor lezers die zich kunnen verliezen in de waanzinnige wereld van Aldo – en dat zijn er internationaal heel wat – is Moeras een heuse traktatie.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over schrijverschap
  • romans over mannenvriendschap

Details:

Auteur(s)Steve Toltz
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Anne Jongeling
ISBN9789025447946
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's464
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 150 x 35 mm.
Gewicht750 gr.

Recent bekeken producten