MIXED vmbo Presenteren, promoten en verkopen LWB + Totaallicentie

Inge Berg • Paperback

€ 34,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vlaanderen, 1635. Nadat haar tante Clara als heks is terechtgesteld en haar hut werd platgebrand, krijgt de vijftienjarige Nelle de Vos onderdak bij de oude Agripus en zijn kleinzoon Wiete. Bij hen vindt ze weer rust, geborgenheid en liefde. De wereld lacht haar toe, zeker nu ze allicht zwanger is en ze samen met Wiete opnieuw poppenkast gaat spelen op de kermissen in de omliggende dorpen.

Maar de katholieken treden onder druk van de dorpspastoors en de bisschoppen almaar strenger en brutaler op tegen die duivelsche kunstenmaekers, terwijl de roep van het Grote Avontuur steeds luider klinkt in de oren van Nelle en Wiete. Bovendien maken ze na een voorstelling kennis met Rikkert en zijn levenslustige zus Mona, die van plan zijn om met een koopvaardijschip mee te varen naar Turkije, waar de zeden heel wat minder streng zijn, de zon het hele jaar door schijnt en poppenkastspelers op handen worden gedragen. Redenen genoeg dus om de harten van Nelle en Wiete sneller te laten kloppen, ondanks de verhalen over Barbarijse piraten die naar verluidt veel goud verdienen met het verkopen van op zee buitgemaakte blanke slaven en slavinnen …

'Blankgoud' is het vervolg op het meermaals bekroonde boek 'De heks van Cruysem', maar kan ook afzonderlijk worden gelezen.

Details:

Auteur(s)Inge Berg
UitgeverijThiememeulenhoff
ISBN9789006627572
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's316
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Verschijningsdatum
SerieMixed
Afmetingen297 x 209 x 19 mm.
Gewicht806 gr.  

Recent bekeken producten