Mijn psalm

Bert de Leede, Dick Looijen, Koos van Noppen • Hardcover

Vanaf € 16,08

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een psalm, dat is een ode aan de Schepper, een loflied op het leven; of ook de rauwe schreeuw, kort voor mijn adem stokt; een flakkerlicht, in de schemer van onzekerheden.

Een psalm legt me de woorden in de mond, zelfs op grauwgrijze dagen; het is een verstild refrein van dank, vlak voor het slapengaan; een vraag bij vanzelfsprekendheden. Psalmen hebben het ritme van het mensenhart en daarom worden ze nu al bijna drieduizend jaar gezongen (Noordmans).
Diepgang en schoonheid gaan hand in hand.

Mijn psalm is een geloofsboek. De auteurs zijn gegrepen
door de onverwoestbare kracht van de eeuwenoude liederen van Isra‘l. Na een inleidend hoofdstuk over de spiritualiteit van de psalmen volgt een drieluik. Zesmaal klinkt een psalm van hedendaagse dichters. Het hart van het boek vormen de bijdragen waarin bekende predikanten de actualiteit van de oude woorden laten oplichten. De bundel besluit met drie getuigenissen hoe een psalm al een levenlang mee gaat.

In deze bundel staan bijdragen van o.a. Wim Dekker, Jan van der Graaf, Henk Knol, Ab Noordegraaf, Pieter Oussoren, André F. Troost, Klaas Vos en Andries Zoutendijk.

Details:

Auteur(s)Bert de Leede, Dick Looijen, Koos van Noppen
ISBN9789023923916
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.

Recent bekeken producten