Mijn oogst

Laurence Machiels, Wim Lybaert • Hardcover eci.nl lezers

€ 29,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Mijn oogst is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wim Lybaert duikt opnieuw de moestuin in, deze keer voor de langverwachte oogst. Want hoe passioneel Wim ook tuiniert, koken en lekker eten is zijn absolute drijfveer. Niet zijn koelkast maar zijn moestuin bepaalt wat Wim eet. Met spinazie doet hij de stoemp van zijn oma herleven, zomerse rode bieten vangt hij in een pot en bloemkool wordt een pittige Indiase curry. Stuk voor stuk Wims favoriete recepten, met secondevers geoogste groenten, recht uit de moestuin. Aangevuld met alle oogsttips die hij in de loop der jaren heeft verzameld, overzichtelijke fiches hoe je elke groente kweekt en de mooie en soms merkwaardige verhalen achter de geschiedenis van elke groente.

Wim Lybaert maakt al ruim twintig jaar tv-programma’s, waaronder Man Bijt Hond, Weg naar Compostela en natuurlijk ook De moestuin volgens Wim. Vanuit zijn 100 m2 grote privémoestuin in Brugge leert hij Vlaanderen moestuinieren. Laurence Machiels is freelance groenjournalist. Ze vult elke zaterdag de groenpagina van Het Laatste Nieuws, is te zien op Libelle TV en publiceert in tal van tuin- en andere bladen.

Dit boek in de pers

De fijne recepten, gestoken in een robuust vormgegeven jasje, zijn vergezeld van foto's waar je je vingers bij aflikt. Ondertussen doe je handige oogst- en kweektups en verhalen over de geschiedenis van de groenten op.  
WINELIFE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Moestuinieren is heerlijk. Jouw eigen kweek klaarmaken en opeten is de bekroning.

Als je het geluk hebt om Wim persoonlijk te ontmoeten, dan weet je het onmiddellijk: die man is zo authentiek als de grond waar hij zijn groenten op kweekt. Een potige gast met handen aan zijn stevige lijf, die zich blijft verbazen over alle heerlijkheden die een moestuin weet te produceren. Nu moeten al die heerlijkheden ook nog klaargemaakt en gegeten! In zijn TV-programma kreeg je vaak al een voorproefje. Een gaskomfoortje, buiten op een tafeltje, enkele kraak verse ingrediënten, vaak op onorthodoxe wijze gecombineerd en bereid... en dan zag je Wim proeven en glunderen. Nu begrijp ik echt waarom mijn eigen opa, ook een verwoed moestuinier, het onderscheid maakte tussen 'gegroeide' (lees zelfgekweekte) en andere groenten. Het verschil zit hem in de liefde en het enthousiasme dat je er in stopt. Dat blijft de beste smaakgever. Ook bij Wim Lybaert.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Laurence Machiels, Wim Lybaert
IllustratorThomas Sweertvaegher
UitgeverijManteau
ISBN9789022330418
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen259 x 205 x 40 mm.
Gewicht1435 gr.

Recent bekeken producten