Mijn beloofde land

Ari Shavit • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Mijn beloofde land is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Indringend boek over de geschiedenis van Israël. Nu €17,50.

Aan de hand van menselijke verhalen, ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen en gesprekken met hoofdrolspelers vertelt Ari Shavit in Mijn beloofde land het complexe verhaal van de moderne geschiedenis van de staat Israël. 

Mijn beloofde land is een monumentaal portret van een klein, levendig land op de rand van de afgrond, dat een cruciale rol speelt in de hedendaagse internationale politiek. Journalist Ari Shavit dringt door tot in de kern van de staat Israël. In plaats van het bekende verhaal – van de oorlogen, de bestanden en de bekende politieke kopstukken – vertelt Shavit het verhaal van de leiders van de volksopstanden, van de boeren, de immigranten, de kolonisten en van de Arabieren: kortom, de mensen die het (morele) fundament vormen van het land Israël.

Ari Shavit is een van de meest gewaardeerde journalisten van Israël. Hij is politiek columnist voor Haaretz, de invloedrijkste krant van het land.


Reviews & recensies

De moeilijke en veelomvattende geschiedenis van Israel

Israel is een veelbesproken onderwerp. En misschien is dat het altijd wel geweest, denkt journalist Ari Shavit. In deze uitgebreide analyse van Israel zet hij de geschiedenis van de staat uiteen op een manier die geen gelijke kent: met respect en waarde, maar zeker niet zonder kritiek en doordachte meningen. Ik heb nog nooit een eerlijker boek omtrent Israel gelezen. In Mijn beloofde land krijgt iedereen die met de staat te maken heeft het woord: niet alleen een oude joodse man en overlevers van de holocaust, maar bijvoorbeeld ook een Palestijn en een immigrant. Op deze manier tekent Mijn beloofde land een totaal en eerlijk beeld van de socio-economische situatie van Israel. Een zeer gewichtig en belangrijk relaas dat nooit saai wordt.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geschiedenis
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Ari Shavit
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)George Pape
ISBN9789000346547
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 139 x 38 mm.
Gewicht627 gr.

Recent bekeken producten