Middernachtzon

Jo Nesbø • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€6,00

Overal elders € 7,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

Middernachtzon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jon is op de vlucht. Sinds hij een van Oslo's beruchtste drugsbazen heeft belazerd weet hij dat zijn leven op het spel staat. Hij duikt onder in een afgelegen bergdorp in het noordelijkste puntje van Noorwegen, daar waar de zon nooit ondergaat. In de kleine, gelovige gemeenschap wint hij het vertrouwen van Lea en haar zoontje Knut, die hem van een geweer en eten voorzien. Jon trekt zich terug in een hut in de bossen en wacht op wat komen gaat. Maar de middernachtzon drijft hem langzaam tot waanzin. En zijn belagers zijn hem op het spoor...

Dit boek in de pers

Ellende genoeg, daar in het hoge noorden van Noorwegen - en dat allemaal fijn opgeschreven door Nesbø. […] Nesbø bewijst met Middernachtzon eens te meer dat hij een van de besten in het genre is.  
De Volkskrant  

De grootste kwaliteit van de Noorse auteur Jo Nesbø is dat zijn proza, vooral thrillers en kinderboeken, een filmische kwaliteit heeft. Of het nu gaat om menselijke eigenaardigheden of desolate landschappen: Nesb0 heeft oog voor bijzondere details.  
Algemeen Dagblad  

Erkenning van de eigen tekorten, vrede nemen met de beperking van menselijke kenbaarheid, dat is het motief dat Nesbø trekt uit de gevoelloze beheersing door de natuur. Assimilatie, mimicry is de sleutel tot overleving. In de natuur, in de maatschappij. Maar net de twijfels maken het leven boeiend en de literatuur mogelijk. Dat oproepen, daar is Nesbø helemaal in geslaagd.  
Knack  


Reviews & recensies

Spannend verhaal verteld in een betoverend mooi schrijfstijl.

Een misdadiger is op de vlucht voor een drugsbaas en belandt uiteindelijk in het dorpje Kasund, helemaal in het noorden van Noorwegen, waar de zon nooit ondergaat. Hier leert hij Lea kennen en haar zoontje Knut. Dit is het uitgangspunt van een spannend verhaal over Ulf, die zich voordoet als jager, maar dat helemaal niet is. Heel langzaam zie je dat de harde hasjhandelaar steeds meer menselijke trekken krijgt, maar als ondertoon blijft steeds de dreiging voelbaar van de afrekening, waarvan Ulf zeker weet dat hij gaat komen. Jo Nesbø heeft weer een bloedspannend boek geschreven. Het verhaal is fascinerend en het taalgebruik bloemrijk en prachtig. Ik las het in een paar dagen uit.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over vluchten
  • angst en bedreiging

Details:

Auteur(s)Jo Nesbø
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Annelies de Vroom
ISBN9789023497882
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 20 mm.
Gewicht321 gr.

Recent bekeken producten