Michelle Obama

L. Mundy • Paperback

Vanaf € 12,02

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie is de vrouw die door Barack Obama the boss wordt genoemd? Liza Mundy schetst een onthullend en intiem portret van Michelle Obama en van het meest dynamische echtpaar van Amerika. Hun relatie werd, zoals die van veel stellen met twee carrières en twee kinderen, dikwijls op de proef gesteld – zozeer dat Barack Obama zijn vrouw regelmatig opnieuw moest overtuigen hem te steunen in zijn strijd om het presidentschap.

Michelle Obama’s leven weerspiegelt de Amerikaanse geschiedenis van na de burgerrechtenbeweging. Michelle Robinson werd geboren in 1964, het jaar waarin de Civil Rights Act werd aangenomen waarmee zwarte Amerikanen formeel dezelfde rechten kregen als blanke. In de praktijk was dit echter nog niet zo.

Later werd Michelle, dochter van een conciërge, toegelaten tot Princeton University, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Naar aanleiding van haar toelating ontstond een heftig debat over positieve discriminatie. Na haar afstuderen, studeerde ze verder aan de rechtenfaculteit van Harvard, werd ze bedrijfsjurist en kreeg ze op een dag de jonge trainee Barack Obama onder haar hoede. Ze werden verliefd, trouwden en zouden samen het beroemdste stel uit de Afro-Amerikaanse geschiedenis worden.

Het verhaal van een moeder, een advocate, een echtgenote. Een portret van de eerste zwarte first lady van de Verenigde Staten van Amerika.

Details:

Auteur(s)L. Mundy
ISBN9789023441229
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten