Met terugwerkende kracht

Yannick Dangre • Paperback

€ 18,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Met terugwerkende kracht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Drie jaar na zijn bejubelde debuutbundel Meisje dat ik nog moet komt Yannick Dangre met de opvolger Met terugwerkende kracht. In veertig gedichten beschrijft hij die dingen in het leven die met uiterste voorzichtigheid en discretie behandeld moeten worden: liefde, familie, vriendschap, en niet in de laatste plaats de poëzie zelf. Nu eens ironisch, dan weer onvervalst lyrisch ontleedt Dangre de werkelijkheid en het tekort dat zich telkens weer in het menselijke gevoelsleven manifesteert. Het opflakkeren en uitdoven van de gevoelens voor geliefden, familieleden, steden of dichters vormt het motief van een bundel die zich onderscheidt door zijn grote muzikaliteit en empathie.

Yannick Dangre (1988) is schrijver en dichter. Op tweeëntwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman Vulkaanvrucht, later volgde het veelgeprezen Maartse kamers, dat op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs kwam. In 2011 verscheen zijn debuutbundel Meisje dat ik nog moet, die werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs en met de Herman De Coninckprijs bekroond.

Dit boek in de pers

Yannick Dangre is nog jong en als dichter staat hij pas aan het begin. Een veelbelovend begin, dat zeker.  
Trouw  

Met terugwerkende kracht staat als een huis. [..] Zelden werd het verhaal van een langzaam en pijnlijk uitdovende relatie zo mooi en levensecht beschreven  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Yannick Dangre
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023488187
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 149 x 9 mm.
Gewicht104 gr.  

Recent bekeken producten