Meesterlijk brood

Robèrt van Beckhoven • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€16,00

Overal elders € 20,00

In herdruk, verwacht vanaf 26-01-2017

De laatste bestelling was 1 dag geleden.
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Leer brood bakken 

Brood bakken kun je leren! En Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven is gelukkig ook een meester in het uitleggen. Hij wil dat mensen daadwerkelijk leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken! Geen trucs, maar kennis.

Vanaf de basis

En dat begint met de basis, die niet zo eenvoudig is als men denkt: bak maar eens het perfecte puntje! Meesterlijk brood start bij het begin en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt, rogge en quinoa. Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling en gevarieerde receptuur.

Robèrt van Beckhoven is landelijk bekend geworden door zijn rol als jurylid in het programma Heel Holland Bakt. Hij heeft het ambacht van bakken van jongs af aan meegekregen. Als enige in Nederland is hij zowel Meester Patissier als Meester Boulanger. 

 

Dit boek in de pers

Mooi leerboek met hier en daar een minpuntje.  
Hebban.nl  


Reviews & recensies

Een must voor elke broodbakker!

Eindelijk een boek van een van de meest sympathieke banketbakkers die ik ken. De titel 'Meesterlijk brood' mag met recht gevoerd worden, want Robert is zowel Meester Patissier als Meester Boulanger. Hij is tussen de broden opgegroeid. Zijn ouders hadden een banketbakkerij in het Brabantse Oisterwijk. Het boek is een must voor elke broodbakker. Het belangrijkste hoofdstuk is naar mijn mening het eerste, waarin alles wordt uitgelegd over de basis. Oven, kneden, gluten, opbollen, noem maar op. Dan is het tijd voor praktijkles en laat Robert tal van broden zien. Voor ieders wat wils. Van witte bolletjes tot spelt en roggebroodjes. Van zoete puddingbroodjes tot kasbrood. Van gist tot zuurdesembroden. De recepten zijn duidelijk, net als de beschrijving. Wat mij opviel, is het zeer fijne, overzichtelijke lettertype dat gebruikt is. Een detail, maar wel belangrijk. Dit is een boek dat niet schoon moet blijven, maar binnen 2 jaar onder de bloemresten en vetvlekken moet zitten! Ik weet zeker dat onze Meester Boulanger dan pas echt gelukkig is.

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Robèrt van Beckhoven
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000342808
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen249 x 180 x 20 mm.
Gewicht616 gr.  

Recent bekeken producten