Mediation reeks Mediation in arbeidsconflicten 3e herziene druk

Eva Schutte, Monique van de Griendt, Paula Boshouwers • Paperback

€ 32,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mediation blijkt in arbeidsconflicten een succesvolle methode om geschillen op te lossen. Wanneer de wens is de arbeidsrelatie in stand te houden, dan is het van belang dat niet een van de partijen als winnaar uit een conflict komt, maar dat de partijen samen tot een oplossing van
hun conflict zijn gekomen. Mediation is, als partijen er zelf niet meer uitkomen, bij uitstek een geschikt middel om toch die oplossing te bewerkstelligen.

De auteurs van het boek Mediation in arbeidsconflicten zijn van mening dat een mediator in arbeidszaken een basiskennis moet hebben van het arbeidsrecht en van gedrag van personen in organisaties. Met dit boek willen de auteurs die basiskennis verstrekken.

Onder het begrip arbeid verstaan ze niet alleen arbeid volgens een arbeidsovereenkomst tussen een werkgever en een werknemer, maar ook alle andere vormen van arbeid die in een organisatie of een samenwerkingsverband worden verricht zoals op basis van een freelanceovereenkomst
of een maatschapovereenkomst.

Zowel mediation in arbeidsconflicten als het arbeidsrecht zijn in volle ontwikkeling. In deze derde druk heeft dit ertoe geleid dat de hoofdstukken zijn uitgebreid en aangepast. Bovendien is de tekst van het gehele boek op een aantal punten aangescherpt en verbeterd.

Mediation in arbeidsconflicten is niet alleen bedoeld voor mediators die mediations verrichten in arbeidsgeschillen, maar ook voor juristen, HR-functionarissen, advocaten en andere personen die te maken hebben met arbeidsgeschillen.

Details:

Auteur(s)Eva Schutte, Monique van de Griendt, Paula Boshouwers
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012398459
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
SerieMediation reeks
Afmetingen211 x 142 x 10 mm.
Gewicht315 gr.

Recent bekeken producten