Medeschuldig

Bob Mendes • Hardcover

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Medeschuldig is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

BOB MENDES
Jozef Heine, een joods kunstschilder, wordt op latere leeftijd geplaagd door gewetenswroeging over zijn rol bij de gebeurtenissen in Sabra en Sjatila en de dood van zijn eerste vrouw, Rachel, die daar onlosmakelijk mee verbonden is. Als hij op zijn zestigste verjaardag wakker wordt met een zware kater en een vernietigende pijn in zijn geslachtsdelen, vreest hij dat voor hem het aftellen is begonnen. Hij beslist dat hij op het geschikte moment er zelf een eind aan zal maken.
Maar voor het zover is, wil hij schoon schip maken en zijn leven een andere wending geven. Hij zal geen pornografische pop-art meer schilderen, maar echte kunst. Hij zal een punt zetten achter zijn relatie met Julia, het naaktmodel met wie hij samenwoont. Hij zal desnoods terugkeren naar het Midden-Oosten en zich inzetten voor de vrede.
Al zijn goede voornemens worden onderuitgehaald als hij even later het levenloze lichaam van Julia onder aan de trap vindt en zich realiseert dat hij haar in een dronken bui heeft omgebracht. Wil hij de laatste maanden van zijn leven niet in de gevangenis doorbrengen, dan zal hij haar lijk moeten laten verdwijnen. Voor Heine is dat een haast onmogelijke opdracht.
En zijn leven wordt niet eenvoudiger als hij ook nog het pad kruist van de voortvluchtige Sofie Moons, die pas uit de gevangenis van Gent is ontsnapt.
BOB MENDES (www.mendes.be en www.crime.be) geldt in ons taalgebied als de meester van de faction: spannende boeken met een hoge werkelijkheidsgraad. Voor Vergelding ontving hij in 1993 de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek in ons taalgebied, en ook zijn boek De kracht van het vuur werd vier jaar later met de Gouden Strop bekroond. Mendes' werk is vertaald in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechi Spanje, Bulgarije en Japan.
'[...] Mendes zet zijn plot met veel vakmanschap in elkaar.' - DE STANDAARD
'Bob Mendes is de specialist van internationale intriges.' - KNACK

Dit boek in de pers

Mendes zet zijn plot met veel vakmanschap in elkaar.  
De Standaard  

Bob Mendes is de specialist van internationale intriges.  
Knack  

Details:

Auteur(s)Bob Mendes
UitgeverijManteau Thriller
ISBN9789022317945
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's422
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 150 x 44 mm.
Gewicht710 gr.  

Recent bekeken producten