Mastermonografieën staats- en bestuursrecht Waterrecht in Nederland

H.F.M.W. Rijswick, H.J.M. Havekes • Paperback

€ 67,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Mastermonografieën staats- en bestuursrecht Waterrecht in Nederland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nederlands waterrecht in Europese context verschaft een onmisbaar overzicht van het Nederlandse waterrecht. In deze monografie wordt zowel het waterbestuur als het waterbeheer in Nederland in zijn Europese context beschreven.

Uitgangspunt is de publieke taak zorg te dragen voor een goed waterbeheer. Belangrijke concepten uit het moderne waterbeheer, zoals het recht op water, de betekenis van beginselen, de stroomgebiedbenadering die recht doet aan de veelal grensoverschrijdende watersystemen, de planmatige aanpak, de financiering en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van meerdere (inter)nationale overheden worden besproken.

Een belangrijk thema is de integratie van het waterrecht en het omgevingsrecht zoals die zowel op Europees als nationaal niveau plaatsvindt. Aan het waterschapsrecht, als bijzondere en voor Nederland kenmerkende vorm van waterbestuur wordt uitvoerig aandacht besteed. De regulering van enkele belangrijke aspecten van het waterbeheer zoals de bescherming tegen overstromingen, de bescherming en verbetering van de waterkwaliteit, de zoetwatervoorziening, de bescherming van het mariene milieu alsmede de drinkwatervoorziening en het afvalwaterbeheer worden in aparte hoofdstukken behandeld.

Nederlands waterrecht in Europese context is rijkelijk voorzien van illustraties ter verduidelijking van de tekst alsmede van nuttige schema's en overzichten. Daarmee is deze monografie het standaardwerk voor diegenen die zich in wetenschap, studie en praktijk met waterbeheer bezighouden.

Details:

Auteur(s)H.F.M.W. Rijswick, H.J.M. Havekes
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013118414
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieMastermonografieën staats- en bestuursrecht
Afmetingen241 x 156 x 29 mm.
Gewicht883 gr.  

Recent bekeken producten