Maria

Joris Hendriks • Paperback

€ 21,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Maria, de nederige dienstmaagd uit Nazaret, is door Gods uitverkiezing en haar ¿fiat¿ de moeder van de Verlosser geworden en daarmee de moeder van de Kerk.

Op het kruis heeft Jezus dat moederschap van de Kerk bevestigd, toen Hij de geliefde leerling aan haar toevertrouwde: ¿Zie daar, uw zoon¿, en de leerling vroeg haar met liefde en respect te omringen: ¿Zie daar, uw moeder¿ (Jo. 19, 26). Sindsdien wordt Maria met een bijzondere verering door de Kerk begroet en zijn de woorden van Maria¿s lofzang steeds weer wáár gebleken: ¿Alle geslachten zullen mij zalig prijzen¿ (Lc. 1, 48).

De huidige tijd wordt gekenmerkt door een grote aandacht voor Maria, zodat men wel van het ¿Mariale tijdperk¿ spreekt. Regelmatig wordt melding gemaakt van verschijningen, boodschappen en visioenen. Bedevaartplaatsen - waarvan verschillende door de Kerk zijn erkend en een plaats hebben gekregen in haar liturgie - trekken vele gelovigen.
In dit klimaat moet eens te meer waarde worden gehecht aan de studie van de leer over Maria, aan een evenwichtige en min of meer ¿complete¿ Mariologie, die uitgaat van de heilige Schrift, het dogma, de leer van het tweede Vaticaans concilie, de kerkvaders en de mening van de theologen, vooral de heiligen en kerkleraren onder hen.
Dit boek wil daarom zo¿n inleiding geven tot het theologisch denken over de moeder Gods Maria, en daarmee allen ondersteunen die op welke wijze dan ook geroepen zijn om andere gelovigen de weg te wijzen ¿naar Jezus door Maria¿.

Mgr. drs. A.H. van Luyn sdb (*1935), Bisschop van Rotterdam, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en President van Commissie van Bisschoppen van de Europese gemeenschap (COMECE), schreef in zijn voorwoord onder meer:
¿In zijn boek Maria neemt de auteur, Mgr. dr. Jan Hendriks, de lezer mee op een boeiende tocht door de heilsgeschiedenis, om de unieke plaats van Maria, de moeder van de Heer, te verduidelijken en te laten zien hoe in de loop der eeuwen de leer van de Kerk over de Heilige Maagd zich heeft ontwikkeld¿.

Mgr. dr. Jan Hendriks (*1954), priester van het bisdom Rotterdam is rector van De Tiltenberg, het groot-seminarie en centrum van opleidingen van het bisdom Haarlem. Hij is docent aan verschillende opleidingen, consultor van de Congregatie voor de clerus en auteur van verschillende boeken op het terrein van het canoniek recht, het tweede Vaticaans concilie en de recente kerkelijke documenten. Over Maria schreef hij eerder Maria, onze moeder (Brugge, Oegstgeest, 1997)."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Joris Hendriks
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023244707
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's166
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 158 x 12 mm.
Gewicht322 gr.  

Recent bekeken producten