Made in Sweden

Anders Roslund & Börge Hellström, Stefan Thunberg • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Made in Sweden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Drie broers bedenken een masterplan om nooit meer geldzorgen te hebben. Niet veel later vormen ze de bende achter de grootste reeks gewelddadige bankovervallen uit de Zweedse geschiedenis. Hun band werd gesmeed toen ze samen opgroeiden onder het juk van hun gewelddadige vader, een band die nu tot het uiterste wordt getest. Want lukt het ze hun steeds ambitieuzere plannen uit te voeren, en kunnen ze uit handen blijven van de politie?

Dit boek in de pers

Onvoorstelbaar en waargebeurd.  
De Volkskrant  

In tweeëneenhalf jaar tijd bewerkte het duo Thunbergs onvoorstelbare familiegeschiedenis tot een vuistdik, emotioneel misdaaddrama over liefde, complexe familierelaties, loyaliteit, obsessie en geweld. Made in Sweden is een boek waarover veel gesproken zal worden, een must-read voor elke thrillerliefhebber, maar eigenlijk voor iedereen die van lezen houdt.  
Hebban.nl  

Vier broers zorgen met 'Made in Sweden' voor hét misdaadverhaal van het jaar  
De Morgen  


Reviews & recensies

Als je één thriller wilt lezen, lees dan deze. Je zult er geen spijt van krijgen!

Auteur Anders Roslund is bekend van het thrillerduo Roslund & Hellstrom ('Kluis21' en 'Twee soldaten'). Voor dit boek heeft hij een andere schrijfpartner gevonden… en wat voor één: Stefan Thunberg is succesvol scenarioschrijver, bekend van o.a. de serie Wallander (gebaseerd op de boeken van Henning Mankell) en Van Veeteren (gebaseerd op de boeken van Hakan Nesser). Maar belangrijker nog: 'Made in Sweden' is het verhaal van zijn familie. Waargebeurd dus! De overvallen die Zweden in de jaren negentig schokten, werden gepleegd door zijn broers. Het is het verhaal van zijn jeugd en de moeilijke omstandigheden waarin hij en zijn broers opgroeiden. Met een vader die het geweld niet schuwde en een moeder die het allemaal niet aankon. Het is ongelofelijk spannend om te lezen hoe drie broers die tot dan toe nog nooit iets strafbaars hebben gedaan, besluiten de grootste bankovervallers van Zweden te worden. En hoe ze steeds weer uit handen van de politie weten te blijven. De auteurs wisselen heden en verleden af, zodat je steeds meer te weten komt over de jeugd van de broers. Wat doet geweld met een mens? Dit is een boek dat je moet lezen! Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek. Vanaf de eerste bladzijdes is het verhaal boeiend. Ik vond het jammer dat het boek niet dikker was. Ik had nog uren kunnen doorlezen. Een briljante thriller en een absolute aanrader! Geen wonder dat de filmrechten meteen verkocht zijn aan de Amerikaanse filmmaatschappij Dreamworks.

Bekijk alle reviews van Marike 


Details:

Auteur(s)Anders Roslund & Börge Hellström, Stefan Thunberg
UitgeverijGeus, Uitgeverij De
Vertaler(s)Ron Bezemer
ISBN8713791023548
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's731
Verschijningsdatum
Afmetingen221 x 153 x 54 mm.
Gewicht993 gr.

Recent bekeken producten