Maan en Zon

Stefan Brijs • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen
*eci.nl prijs € 10,00

Vanaf 21 maart 2017

Reserveer

Maan en Zon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Hier Max… hier is het misgegaan. Op het eiland. Na nos bunita Kòrsou.’

Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laat taxichauffeur Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max achter in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil hem daarbij helpen. Veertig jaar later is er van die droom niets terechtgekomen en vertrekt Max onverwacht naar Nederland, misschien wel voorgoed.

Tijdens een doorwaakte nacht denkt broeder Daniel terug aan zijn bijzondere band met de familie Tromp. Intussen hoopt hij op nieuws van Max.

Tegen de achtergrond van een gemeenschap die gevangen is tussen traditie en vernieuwing, tussen vroeger en nu, is Maan en zon een generatieroman over afkomst en armoede, eer en bedrog – een verhaal over vaders en zonen en de ziel van een eiland.

Dit boek in de pers

Het is er des te realistischer van geworden. Zo maakte Brijs de literaire update vanaf Curaçao die Maan en zon is, roerend en belangwekkend.  
NRC  

Het Curaçaose drama leest lekker, maar verrast te weinig.  
De Volkskrant  

Stefan Brijs schreef (deels in België, deels in Andalusië) een roman over Curaçao. In het boek reconstrueert hij een verloren paradijs, in Spanje vond hij er een. ‘Het grootste deel van mijn werk is altijd al geweest: schrappen.’  
De Standaard  

Stefan Brijs tekende met Maan en zon voor de Grote Antilliaanse Roman van de 21e eeuw.  
Knack  

Een krachtig emotioneel pleidooi voor de kansarme, gewone mens.  
Dagblad De Limburger  

De zinnen zijn helder, toegankelijk, ongepolijst, soms op het hoekige af. Brijs verteld in een hoge vaart, op een krachtige toon - wat niet wil zeggen dat hij zichzelf geen sentiment toestaat. (...) Stefan Brijs laat in zijn Grote Antilliaanse Roman tegelijk zien hoeveel en hoe weinig een leven waard is. Een huiveringwekkende prestatie.  
HP DE TIJD  


Reviews & recensies

Fantasierijk mooie gecomponeerd verhaal dat slim in elkaar steekt

Wil je even op de Nederlandse Antillen vertoeven? Verlies je dan een paar uur in ‘Maan en zon’ en leef mee met drie generaties Tromp: Roy, Max en Sonny. Zoon Max van taxichauffeur Roy Tromp is slim en wil graag onderwijzer worden, maar volgt toch zijn vader op. Max wil later dat zijn zoon Sonny wél een opleiding gaat volgen, maar deze jongen lijkt weer enorm op zijn opa, en treedt in diens onzalige voetsporen. Met alle gevolgen van dien! Stefan Brijs las ooit een krantenartikel dat hij heeft gelezen over een dramatisch voorval dat een man uit Curaçao is overkomen in Nederland. Op basis daarvan is hij naar Curaçao gegaan en heeft het verhaal gereconstrueerd. Tussen de regels door lees je de liefde van Brijs voor het eiland en voor z’n personages. Het krantenartikel vind je achter in het boek terug. Dit maakt dit boek tot een bijzondere leeservaring.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Curaçao
  • romans over vaders en zonen

Details:

Auteur(s)Stefan Brijs
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025449629
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 26 mm.
Gewicht379 gr.  

Recent bekeken producten