Maan en Zon

Stefan Brijs • Paperback eci.nl lezers

Vanaf € 14,09

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Dit boek in de pers

Roerend en belangwekkend.  
NRC  

De zinnen zijn helder, toegankelijk, ongepolijst, soms op het hoekige af. Brijs verteld in een hoge vaart, op een krachtige toon - wat niet wil zeggen dat hij zichzelf geen sentiment toestaat. [...] Stefan Brijs laat in zijn Grote Antilliaanse Roman tegelijk zien hoeveel en hoe weinig een leven waard is. Een huiveringwekkende prestatie.  
HP/De Tijd  

Stefan Brijs tekende met Maan en zon voor de Grote Antilliaanse Roman van de 21e eeuw.  
Knack  

Prachtboek!  
ZIN  

Brijs deelt de genialiteit van James Salters Alles wat is om de vaart van een samenleving te kneden tot een drama op mensenmaat. Zijn verhuizing naar Malaga inspireert hem tot grootse daden. Na De engelenmaker en Post voor Mevrouw Bromley voegt hij een nieuw hoogtepunt toe aan zijn fel gesmaakte oeuvre. Door vrij onontgonnen gebied aan te snijden, legde hij de lat voor zichzelf bijzonder hoog voor zichzelf. Maan en zon moet je gelezen hebben.  
CUTTINGEDGE  


Reviews & recensies

Een prachtig en soms ook triest inkijkje in het veranderende eilandleven van Curaçao

Over de eerste pagina van Stefan Brijs' roman ‘Maan en Zon’ heb ik meer dagen gedaan dan over zijn hele boek. De namen bleven maar niet plakken in m'n hoofd en keer op keer legde ik het boek opzij. Totdat ik bladzijde 1 wel omsloeg en de roman in één ruk uitlas en van tijd tot tijd diep ontroerd raakte. Brijs beschrijft het leven op het Antilliaanse eiland Curaçao en wel door de ogen van broeder Daniel. Als leraar op een klein plattelandsklooster leert hij de drie generaties Tromp kennen. Hij -en daarmee ik als lezer- groeit met hen mee en dat levert een prachtig en soms ook triest inkijkje in het veranderende eilandleven op. Soms tref je een schrijver wiens schrijfstijl je gelijk bekoort. Stefan Brijs is er zo eentje. Zonder te veel opsmuk trekt hij je -voordat je het zelf goed en wel doorhebt - mee in zijn verhaal. Doe mij meer van dit soort schrijvers!

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Curaçao
  • romans over vaders en zonen

Details:

Auteur(s)Stefan Brijs
ISBN9789025446161
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten