Maan en Zon

Stefan Brijs • Paperback eci.nl lezers

€19,99

€10,00

Je bespaart 50%

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Maan en Zon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Hier Max... hier is het misgegaan. Op het eiland. Na nos bunita Kòrsou.' Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laat taxichauffeur Roy Tromp zijn twaalfjarige zoon Max achter in de klas van broeder Daniel. Max blijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil hem daarbij helpen. Veertig jaar later is er van die droom niets terechtgekomen en vertrekt Max onverwacht naar Nederland, misschien wel voorgoed. Tijdens een doorwaakte nacht denkt broeder Daniel terug aan zijn bijzondere band met de familie Tromp. Intussen hoopt hij op nieuws van Max. Tegen de achtergrond van een gemeenschap die gevangen is tussen traditie en vernieuwing, tussen vroeger en nu, is Maan en zon een generatieroman over afkomst en armoede, eer en bedrog - een verhaal over vaders en zonen en de ziel van een eiland.

Dit boek in de pers

De zinnen zijn helder, toegankelijk, ongepolijst, soms op het hoekige af. Brijs verteld in een hoge vaart, op een krachtige toon - wat niet wil zeggen dat hij zichzelf geen sentiment toestaat. (...) Stefan Brijs laat in zijn Grote Antilliaanse Roman tegelijk zien hoeveel en hoe weinig een leven waard is. Een huiveringwekkende prestatie.  
HP DE TIJD  

Het Curaçaose drama leest lekker, maar verrast te weinig.  
De Volkskrant  

Het is er des te realistischer van geworden. Zo maakte Brijs de literaire update vanaf Curaçao die Maan en zon is, roerend en belangwekkend.  
NRC  

Stefan Brijs tekende met 'Maan en zon' voor de Grote Antilliaanse Roman van de 21e eeuw.  
Knack  

Stefan Brijs schreef (deels in België, deels in Andalusië) een roman over Curaçao. In het boek reconstrueert hij een verloren paradijs, in Spanje vond hij er een. ‘Het grootste deel van mijn werk is altijd al geweest: schrappen.’  
De Standaard  


Reviews & recensies

Een prachtig en soms ook triest inkijkje in het veranderende eilandleven van Curaçao

Over de eerste pagina van Stefan Brijs' roman ‘Maan en Zon’ heb ik meer dagen gedaan dan over zijn hele boek. De namen bleven maar niet plakken in m'n hoofd en keer op keer legde ik het boek opzij. Totdat ik bladzijde 1 wel omsloeg en de roman in één ruk uitlas en van tijd tot tijd diep ontroerd raakte. Brijs beschrijft het leven op het Antilliaanse eiland Curaçao en wel door de ogen van broeder Daniel. Als leraar op een klein plattelandsklooster leert hij de drie generaties Tromp kennen. Hij -en daarmee ik als lezer- groeit met hen mee en dat levert een prachtig en soms ook triest inkijkje in het veranderende eilandleven op. Soms tref je een schrijver wiens schrijfstijl je gelijk bekoort. Stefan Brijs is er zo eentje. Zonder te veel opsmuk trekt hij je -voordat je het zelf goed en wel doorhebt - mee in zijn verhaal. Doe mij meer van dit soort schrijvers!

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over vaders en zonen
  • vergelijkbare bekende romans

Details:

Auteur(s)Stefan Brijs
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025446161
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 26 mm.
Gewicht380 gr.  

Recent bekeken producten