Luim

Gerrit Komrij • Paperback

€ 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Luim is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een halfjaar voor zijn dood sprak Gerrit Komrij de wens uit dat er een nieuwe uitgave van zijn beschouwingen zou verschijnen. Het liefste zou hij wat hij eerder verzamelde in Inkt nog eens ordenen en aanvullen in vier paperbacks. 'Zo mooi als die Amerikaanse kleine boekjes.'

Vier vooraanstaande auteurs, die allen op een bijzondere manier met Komrij verbonden waren, maken een persoonlijke selectie van zijn stukken, begeleid door een voorwoord waarin zij hun visie geven op zijn werk. De eerste twee delen, door Kees van Kooten en Tom Lanoye, zullen bij Komrijs sterfdag in juli 2014 verschijnen. De andere twee delen, samengesteld door Hanna Bervoets en Bas Heijne, zullen in het voorjaar van 2015 het licht zien. Van Kooten, Lanoye, Bervoets en Heijne laten de geest van Gerrit Komrij niet-aflatend door het literaire landschap waaien.

Dit boek in de pers

Paradoxen en maskerades, dat waren Gerrit Komrijs meestertroeven. De immer scherp geslepen pen van deze misantroop die van mensen houdt wordt nog altijd fel gemist.  
De Morgen  

Een frisse blik op zijn proza.  
Humo  

Komrij ging alle kanten op, ook de verkeerde. Goede en slechte luim vloeiden bij hem in elkaar over. Hij had een Januskop, kon het mooie lelijk maken en het lelijke mooi. Hij had lak aan wetten en regels. En wist de gecreëerde vrijheid volop te benutten, in ieder geval op papier. Luim laat het allemaal zien en kan daardoor inderdaad fungeren als inspiratiebron. Of als aansporing om Komrij te blijven lezen, gedichten en andere kapitale stukken.  
Leeuwarder Courant  

Een prachtidee van de uitgever van Gerrit Komrij om exact twee jaar na het overlijden van Nederlands veelzijdigste literator in vier fraai vormgegeven deeltjes een mooie selectie van zijn werk uit te brengen. (...) Pareltje. Gevalletje bladeren en blijven bladeren.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over literatuurwetenschap
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Gerrit Komrij
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023487654
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen190 x 118 x 17 mm.
Gewicht213 gr.  

Recent bekeken producten