Lof van het rommelige leven

Katie Roiphe • Paperback

€ 22,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Lof van het rommelige leven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze geestige lofzang op het chaotische dagelijkse leven schrijft. Katie Roiphe met verve over onze hedendaagse mores: de verbazingwekkend geborneerde moderne conventies die nu gelden, de eis gezond te leven, de morele afwijzing van mensen die zich niet aan die regel houden. Ze beschrijft scherp de subtiele kwaadaardigheid waar alleenstaande moeders mee te maken krijgen, de deprimerende tirannie van Facebook, maar ook hoe op de bevrijding van de seksuele revolutie de eigentijdse preutsheid volgde. De bundel bevat ook buitengewoon openhartige autobiografische verhalen. Katie Roiphes blik op zichzelf is even genadeloos als die op een ander. Haar getuigenissen van echtscheiding, moederschap of het einde van een vriendschap vriendin zijn ontroerend, vol zelfkritiek, en messcherp.

Dit boek in de pers

In Lof van het rommelige leven bindt Roiphe de strijd aan met mensen die tolerant doen, maar andersdenkenden weinig ruimte laten.  
NRC  

Uit Lof van het rommelige leven waait je een frisse bries tegemoet. Het boek is een verademing. Roiphe bezit niet alleen een uiterst elegante stijl, ze is ook een scherp cultuurcriticus die met merkbaar genoegen idées reçues onderuithaalt.  
Trouw  

Wat steeds terugkeert is een afkeer van de onderdrukkend eigentijdse obsessie met gezondheid, orde en controle. Roiphe is het te doen om rommelige levens, met ongeoorloofde vrijpartijen en "ongezonde" voorkeuren.  
De Groene Amsterdammer  

Het bijzondere aan Roiphe is dat ze haar interesse in vrouwenrollen combineert met eigenzinnig en eerlijk denken. Waar ze kan zoekt ze het korset van de burgerlijke moraal op en pulkt er de veters van los. Ze doet dat ook nog eens in een verdomd soepele stijl vol welgekozen bijvoeglijke naamwoorden. Ze ziet hoe we onszelf klemzetten in een benepen, hernieuwd jarenvijftigtijdperk, hoe we elkaar kleinzielig de maat nemen. Je zou er activist van worden.  
Het Financieele Dagblad  

Katie zet zich af tegen angstige omgangsvormen en verdedigt dat met een duidelijke mening.  
Cosmopolitan  

Op een intelligente, eigenzinnige manier schrijft Roiphe over uiteenlopende thema's, van single moederschap tot vrouw-zijn in Azië. Een hart onder de riem van de moderne vrouw.  
Vogue  

Ze kan het goed: provoceren, in welbespraakt, soepel Engels, met gevoel voor timing en drama.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de maatschappij
  • non-fictie die lekker wegleest

Details:

Auteur(s)Katie Roiphe
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Toon Dohmen
ISBN9789023477921
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 22 mm.
Gewicht340 gr.

Recent bekeken producten