Liefde bij wijze van spreken

Yves Petry • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Liefde bij wijze van spreken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alex Jespers, auteur van een weergaloze succesroman maar inmiddels op zijn retour, beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx - een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Als die geschiedenis over liefde ging, waarover gaat de liefde dan? Nog moeilijker zal het zijn om te achterhalen wat de betrekkingen tussen hen drieën daarna zo grondig deed ontsporen. Met onuitwisbare gevolgen. Niets van wat ik heb geschreven, vormt een bewijs voor welke waarheid dan ook, zo besluit Alex zijn veelgelaagde relaas. Maar het moest verteld worden. Het mocht niet onuitgesproken blijven. Het heet Liefde bij wijze van spreken.

Dit boek in de pers

Trefzeker en functioneel, van de kleinste overpeinzing tot de langste alinea  
De Volkskrant  

Liefde bij wijze van spreken is een roman die van begin tot eind merkwaardig is, in lang niet alle opzichten geslaagd is, maar die op manmoedige wijze probeert groter te zijn dan zichzelf. Dat is een zeldzaamheid.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Yves Petry schreef een intrigerende en af en toe venijnige roman over het ontregelende karakter van de liefde en van de literatuur' (Johan de Haes - Cobra.be)

Na het bekroonde "De Maagd Marino" (Libris Literatuurprijs) was het uitkijken naar nieuw werk van Yves Petry. Hij construeert opnieuw een gelaagd verhaal, uitgaand van twee totaal verschillende karakters in een meeslepend verhaal van vriendschap en vervreemding, van tegengestelde karakters en botsende werelden. Twee protagonisten die als het ware elkaars spiegelbeeld zijn, en elkaars keuzes in vraag stellen. Wat Yves Petry als auteur heel bijzonder maakt is de manier waarop hij schijnbaar moeiteloos een ironische, vlotte pen weet te combineren met een indringende en beklijvende literaire benadering. Voor wie de literaire actualiteit volgt is de bijna openlijke verwijzing, en milde satire, naar enkele coryfeën uit de hedendaagse literaire wereld een leuk extra.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over driehoeksverhoudingen
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Yves Petry
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486077
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 29 mm.
Gewicht423 gr.  

Recent bekeken producten