Levensloop in perspectief

C. Vlaskamp, P. Poppes, Rob Zijlstra • Paperback

€ 23,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"De zorg voor volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen is complex. Welke richting moet gegeven worden aan de ondersteuning, wat is belangrijk, en wat niet (meer)? Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er? Hoe moet de dagbesteding er uit zien? Welke behandelingen moeten we nog inzetten? Kortom: hoe betrekken we deze mensen zo veel mogelijk bij het ¿gewone leven¿?

Wanneer volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen op de ene plaats wonen, elders dagbesteding krijgen en weer ergens anders therapie, dan is het zaak dat ouders en begeleiders op de hoogte zijn van elkaars doelen en handelen. Om dit te bevorderen wordt er de laatste jaren steeds vaker gebruik gemaakt van een ondersteuningsprogramma dat een duidelijke, voor iedereen te volgen manier van handelen én evalueren biedt.
In Levensloop in perspectief wordt dit onder-steuningsprogramma nader uitgewerkt. Na een eerste deel met informatie over het opvoedingsprogramma, volgt een tweede deel met een korte toelichting op de praktische toepassing ervan. Dit deel bevat bovendien uitgewerkte voorbeelden en opdrachten (reflecties).
De uitgave is bestemd voor cursorisch onderwijs, maar zeker ook geschikt als bron van informatie voor hen die voor de zorg verantwoordelijk zijn.

Levensloop in perspectief maakt deel uit van een ¿trilogie¿. Naast dit boek en Een programma voor jezelf ¿ over kinderen met ernstige meervoudige beperkingen ¿ omvat deze de uitgave Met zorg vernieuwen. Dit deel, complementair aan de beide andere, gaat in op de problemen die de invoering van een opvoedings-/ondersteuningsprogramma met zich meebrengt en biedt daarmee een handreiking voor een succesvolle implementatie."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)C. Vlaskamp, P. Poppes, Rob Zijlstra
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023241263
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's132
Verschijningsdatum
Afmetingen239 x 157 x 10 mm.
Gewicht290 gr.  

Recent bekeken producten