Leren met collega's

E. de Haan • Paperback

€ 30,75

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"'Leren met collega¿s' is geschreven vanuit de gedachte dat professioneel werken tegenwoordig steeds meer ¿permanent leren¿ en ¿persoonlijke ontwikkeling¿ vraagt.

De oude Grieken leerden met elkaar in zuilengalerijen en bij tempels. Namen als ¿stoïcijns¿, ¿peripatetisch¿, en ¿de tuin van Epicurus¿ herinneren daar nog aan. Onder de azuren hemel en tegenover weidse vergezichten, namen zij in alle rust de tijd om te leren. Het woord ¿school¿ betekent dan ook in het oude Grieks ¿vrij zijn¿, ¿niets om handen hebben¿. 'Leren met collega¿s' wil eenzelfde klimaat scheppen in het hart van de moderne professionele werkplek.

Erik de Haan vraagt van zijn lezers de durf om samen met collega¿s
¿ de rust en vrijheid te organiseren om aan professionalisering te werken;
¿ de eigen sterke en zwakke kanten te tonen en te bespreken;
¿ de grenzen van aanwezige expertise op te zoeken en te overschrijden;
¿ dit zoeken en verkennen als essentieel onderdeel van het eigen werk te zien.

Zo is 'Leren met collega¿s' een boek voor alle collega¿s die elkaar nodig hebben om bij te blijven en die zich aan elkaar durven en willen ¿spiegelen¿.

In deze uitgebreide derde druk staan weer drie nieuwe methodieken en drie nieuwe hoofdstukken, met onder meer een introductie tot virtuele intercollegiale consultatie en een recente praktijkcasus met maar liefst 700 consultatiegroepen in een periode van vijf jaar.

De gepresenteerde werkvormen zijn veelvuldig toegepast door de auteur en zijn collega¿s. Erik de Haan werkt voor Ashridge Consulting nabij Londen en als zelfstandig organisatieadviseur in Nederland."

Details:

Auteur(s)E. de Haan
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023242659
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's243
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 156 x 14 mm.
Gewicht467 gr.  

Recent bekeken producten