Legenden van de Alfen 4 - De Razende Storm

Markus Heitz • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Legenden van de Alfen 4 - De Razende Storm is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Markus Heitz
Legenden van de Alfen 4 - De Razende Storm

Alles en iedereen in het Veilige Land is aangeslagen. Vele duizenden helden en heldinnen hebben het hoogste offer gebracht om het land van dwergen, elfen en mensen te beschermen tegen het kwaad.
Aiphatòn, de zoon van de alfenkeizer, heeft het op zich genomen om de laatste overlevenden van zijn volk op te zoeken. Hij is vastbesloten ervoor te zorgen dat de alfen de vrede in het Veilige Land niet meer zullen verstoren.
Maar dan kruist hij het pad van een geheimzinnige tovenares wier clan beschikt over een unieke vorm van magie waar niets tegen bestand is. Als Aiphatòn er niet in slaagt de plannen van deze clan te dwarsbomen, dan betekent dat wis en zeker de ondergang van het danig verzwakte Veilige Land. En zo wordt een alf, de aartsvijand van het Veilige Land, de enige hoop van de overlevenden...

In dit laatste deel van de Legenden van de Alfen, laat Markus Heitz de verhalen van de dwergen en alfen eindelijk samensmelten. De Razende Storm sluit direct aan op de gebeurtenissen uit Het Lot van de Dwergen, het laatste deel van Heitz' succesreeks De Dwergen. Het verhaal werpt nieuw licht op de ware toedracht en het verloop van de verbeten machtsstrijd tussen twee volkeren, tussen dwergen en alfen.

Schrijver-journalist Markus Heitz is momenteel de belangrijkste en meest succesvolle Europese auteur van oorspronkelijke fantasy-verhalen. Met de boeken van De Dwergen schreef hij een fantasy-epos van klassieke statuur, waarin hij de eeuwige bijrolspelers uit de moderne fantasy volop in de schijnwerpers zette. Met zijn negendelige saga van De Donkere Tijd en De Nieuwe Tijd slaagde hij met vlag en wimpel in zijn poging de epische fantasy-roman - spanning en avontuur in breedbeeld - van nieuwe allure te voorzien, en gaandeweg ook nog eens om het bekende thema van de strijd van goed tegen kwaad nieuw leven in te blazen. Een prestatie waartoe alleen de allergrootste fantasy-auteurs in staat zijn.
Markus Heitz is drievoudig winnaar van de Deutscher Phantastik Preis. Hij ontving deze prijs onder meer voor het beste debuut: De Donkere Tijd - Eerste boek: Schaduwen boven Ulldart. Zijn boeken verschijnen in acht landen in vertaling - onder meer in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Van zijn boeken werden alleen al in Europa meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek fantasy

Het einde van een van de beste fantasyreeksen ooit

Het laatste deel van de Legenden van de Alfen fungeert tevens als het laatste deel van Heitz' andere serie: 'De Dwergen'. Een spectaculaire ontknoping. Alles krijgt een conclusie: de oorlog tussen de Dwergen en de Alfen komt noodgedwongen tot een eind door de ontdekking van een gezamenlijke, laatste vijand. Aiphaton, de alfenprins is op zoek naar de laatste overlevenden van zijn volk, om zo het Veilige Land rustig te houden. Een nieuwe magiërclan ziet in het verzwakte Veilige Land echter een kans om een nieuwe oorlog te starten. 'De Razende Storm' is een waardig einde van een weergaloze serie. Veel fans zullen dit boek met pijn in hun hart lezen, want willen we wel echt dat dit verhaal ten einde komt?

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • fantasy over goed en kwaad
  • fantasy over de strijd om de macht

Details:

Auteur(s)Markus Heitz
UitgeverijLuitingh Sijthoff
ISBN9789024565207
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's528
Verschijningsdatum
SerieLegenden van de Alfen
Afmetingen230 x 150 x 39 mm.
Gewicht703 gr.

Recent bekeken producten