Larousse Gastronomique

Joël Robuchon • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€60,00

Overal elders € 75,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Joel Robuchon - Larousse Gastronomique
De Larousse Gastronomique is de kookencyclopedie voor de echte fan, de basis voor elke professional en hobbykok. Sinds 1938 is De Larousse Gastronomique de culinaire klassieker die nog elke dag actueel is. Dat vieren we met een luxe uitvoering van deze wereldberoemde culinaire encyclopedie. De drie in linnen gebonden kookboeken in een linnen cassette vormen het culinaire hart van iedere kookboekencollectie. Proef de rijkdom van de moderne gastronomie, probeer, leer en experimenteer met de 2250 recepten, waarvan 500 van de allerbeste koks ter wereld. De Larousse Gastronomique mag in geen keuken ontbreken.

'If we were allowed only one reference book in my library, Larousse Gastronomique would be it, without question.' - Julia Child

'Een echte klassieker... en een must voor iedere serieuze kok.' - Jamie Oliver

Reviews & recensies

De culinaire bijbel voor échte kookfanatici

De naam behoeft eigenlijk geen introductie, want dit is dé culinaire encyclopedie en niet anders. De eerste versie werd in 1938 geschreven met onder meer recepten van Escoffier, die ook het voorwoord schreef. Zelf heb ik ook een Larousse in de kast, weliswaar een Franse. Daarom ben ik blij verheugd met deze vernieuwde Nederlandse versie. Laat ik eerlijk zijn, dit is een absolute must voor elke kookliefhebber met een bovengemiddelde interesse. Dus met andere woorden: ben jij de persoon die investeert in dure pannen, een stoomoven en een messenset met dezelfde waarde als een grote flatscreen tv en je gebruikt dit alles ook fanatiek? Dan moet, ja dan móet je deze boeken hebben. Wat kan je vinden in dit lijvige werk? Alles wat je culinair maar kunt bedenken. Zo nu en dan staat er een aantal foto’s bij een technisch verhaal, zoals het schoonmaken van een artisjok of het barderen van een vogel. Als ik zo een willekeurige pagina opensla, in dit geval de C., tref ik een staartje van een verhaal over de Cambodjaanse keuken, waarin staat wat men er eet en hoe het bereid wordt of welke de bekendste ingrediënten zijn. Daarnaast Cambridge, een mooi beschreven saus uit de Engelse keuken. De volgende naam is Camembert, ja het kaasje. Hier wordt minutieus vrijwel alles beschreven over deze kleine stinker. De maat, de historie, bereidingswijze en zelfs verwerkingswijzes. Kortom, wilt u uzelf of uw gasten een stuk wijzer maken in de keuken, haal dan deze 3-delige culinaire bijbel in huis.

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Joël Robuchon
UitgeverijKosmos Uitgevers
ISBN9789021558981
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's2736
Verschijningsdatum
Afmetingen233 x 153 x 150 mm.
Gewicht4433 gr.  

Recent bekeken producten