Landgoed Longbourn

Jo Baker • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Landgoed Longbourn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het weesmeisje Sarah brengt haar dagen door met vloeren schrobben, kleding wassen en het legen van kamerpos van de familie Bennet. Maar in de bedompte personeelsvertrekken is er sprake van evenveel liefdesverdriet, ontluikende liefde en intrige als in de luxe vertrekken van de Bennets. Als er een mysterieuze nieuwe knecht wordt aangenomen, dreigt het voorspelbare leven van het personeel totaal overhoopgehaald te worden.

Jo Baker voert de lezer voorbij de welgestelde familie van Jane Austens klassieker Pride and Prejudice naar de personeelsvertrekken waar de bedienden geluk en verdriet noodgedwongen met elkaar moeten delen.

Dit boek in de pers

Fans van Jane Austen kruipen gegarandeerd voor enkele dagen in een gezellig leeshoekje met Landgoed Longbourn. Downton Abbey en Jane Austen ontmoeten elkaar in een meeslepende roman!  
Libelle  

Het boek is uitstekend vertaald en ook nog eens geweldig spannend, zelfs voor wie nog nooit van Pride and Predudice heeft gehoord.  
Trouw  

Vanuit Sarahs perspectief schetst Baker een krachtig beeld van een maatschappij met klassenverschillen.  
Nu.nl  

Romances en intriges, heerlijk!  
Flair  

Wat het boek uittilt boven de vele variaties op Austen-klassiekers zijn de doorleefde details, de poëtische landschappen en de kritische blik van Baker op geliefde Austen-personages, zoals vader Bennet. Een deel van het boek speelt in Spanje waar een nare oorlog woedt: de oorlogstaferelen zijn grauw en overtuigen. Het verhaal wordt te lang uitgerekt, is soms sentimenteel. Toch is deze 'Trots en vooroordeel', die je luistervinkend bij het sleutelgat beleeft, beslist de moeite van het lezen waard.  
De Standaard  

Geniet van dit boek, je zou bijna Downton Abbey vergeten te kijken.  
O, THE OPRAH MAGAZINE  


Reviews & recensies

Een must-read voor iedereen die smult van Downton Abbey

De familie Bennet ken je natuurlijk uit Jane Austens Pride en Prejudice. Dit boek van Jo Baker speelt zich af bij dezelfde familie, alleen vanuit het perspectief van de bedienden. Een originele invalshoek! In het verhaal spelen liefdesverdriet, ontluikende liefdes en intriges een minstens net zo grote rol als in het leven van de Bennets. Landgoed Longbourn is een absolute aanrader voor iedereen die smult van de tv-hitserie Downton Abbey. Oprah Winfrey zei niet voor niets over dit boek: ‘Geniet van dit boek. Je zou bijna Downton Abbey vergeten te kijken.’ Een prachtige roman die de andere kant van de medaille belicht in het huishouden van één van de bekendste rijke, Britse families uit de romangeschiedenis.

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de Engelse adel
  • romans over bedienden

Details:

Auteur(s)Jo Baker
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Marijke Versluys, Aleid van Eekelen-Benders
ISBN9789023485377
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 37 mm.
Gewicht546 gr.

Recent bekeken producten