Kwaadschiks

A.F.Th. van der Heijden • Hardcover

€ 44,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

De laatste bestelling was 5 uur geleden.
Bestellen

Kwaadschiks is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een man zoekt de stilte, maar vindt een explosie op zijn weg

De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas’ aanhoudende drank- en drugsconsumptie, zijn handtastelijkheid en zijn aan paranoia grenzende verlatingsangst vormen een dodelijke combinatie. Als Désirée de benen neemt, rest Dorlas één conclusie: zij moet sterven, en hij zal met zijn vriendin ten onder gaan – de hedendaagse variant van de romantische Liebestod.

Dorlas wordt bijgestaan door Ernst Quispel, de advocaat uit Advocaat van de hanen (1990), die twintig jaar grijzer en twintig jaar cynischer is geworden. Binnen een etmaal zien we het universum van Nico Dorlas verkruimelen. Als hij ten slotte zijn noodlottige schot lost, is het niet zozeer de vraag ‘whodunit?’ alswel ‘whotookit?’

Dit boek in de pers

In een aaneenschakeling van bedwelmend mooie zinnen weet van der Heijden weer een wereld op te roepen vol verrassende associaties, spiegelingen en verwijzingen.  
De Volkskrant  

Telefoon en computer uit, deur op slot en lezen maar.  
Algemeen Dagblad  

Hoe langer je doorleest, hoe verslavender de leeservaring wordt.  
Het Parool  

Wie van A.F.Th. van der Heijdens meesterwerk Advocaat van de hanen houdt, kan zijn hart ophalen aan Kwaadschiks.  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Dit boek is weer geschreven in de karakteristieke robuuste en barokke stijl die we van Van der Heijden kennen. Als lezer betreed je een geheel eigen universum. Is zeer aan te bevelen!

Het zesde deel uit de romancyclus De Tandeloze Tijd van Van der Heijden, beschrijft een dag uit het leven van een psychopaat, de reclameman Dorlas. Als echte fan van Van der Heijden heb ik ruim 24 uur gedaan over dit boek, maar het was zeer de moeite waard. Het onderwerp is de dood van een politieagente in Amstelveen. Van der Heijden heeft met dit boek een waargebeurde geschiedenis in de richting van de fictie getrokken. Je zou het boek kunnen lezen als een detective, maar eigenlijk is het daar te goed voor geschreven. Eerder wordt hier een gedetailleerd portret geschilderd van een psychopaat. De relatie met de romancyclus zit hem in het gegeven dat Dorlas wordt bijgestaan door advocaat Ernst Quispel. In Advocaat van de hanen (deel 5 ) was Quispel nog een kwartaaldrinker en stond hij de krakers bij. Inmiddels staat hij al jaren droog en is een succesvol Moszkowicz-achtige strafpleiter en tv-beroemdheid geworden. De roman is een minutieuze casestudy van destructie en zelfdestructie. Opgeschreven in het prachtige taalgebruik van Van der Heijden, zoals we dat kennen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over rechtszaken
  • boeken tussen thriller en roman

Details:

Auteur(s)A.F.Th. van der Heijden
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023457190
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's1408
Verschijningsdatum
SerieDe tandeloze tijd
Afmetingen222 x 151 x 60 mm.
Gewicht1254 gr.

Recent bekeken producten