Kroniek van het Derde Rijk

Richard Overy • Paperback eci.nl lezers

Vanaf € 18,45

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoewel het Derde Rijk slechts twaalf jaar van de Duitse geschiedenis van de vorige eeuw in beslag neemt, heeft de catastrofale oorlog die Hitler ontketende gevolgen gehad die bijna zeventig jaar later nog altijd nawerken. Het eindresultaat was de vernietiging van miljoenen Europeanen – en de volledige nederlaag van Duitsland. Een historisch drama dat het huidige Duitsland nog altijd overschaduwt. Dit boek geeft een verhelderend en beknopt overzicht van de opkomst en ondergang van de nazi’s. Zeer toegankelijk geschreven en met heel veel beeldmateriaal.

Reviews & recensies

Opkomst en ondergang van het Duitse Rijk, boeiend beschreven en zeer toegankelijk. Gedocumenteerd met prachtig archiefmateriaal.

Kroniek van het Derde Rijk geeft een helder overzicht van de jaren ’30 tot ’45, van de opkomst tot en met de ondergang van de nazi’s. Ruim zestig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog is Duitsland nog steeds niet bevrijd van die loden last. Het boek bevat veel uniek materiaal, zoals originele kranten, brieven en dagboeken. Het lezen hiervan bracht deze tijd echt dichtbij, ik kon me er ineens een voorstelling van maken en me echt inleven. Het boek is vlot geschreven en geeft een goed beeld van deze cruciale periode in de Europese geschiedenis. Een aanrader voor iedereen die hier in geïnteresseerd is.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Richard Overy
ISBN9789023458845
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten