Kortrijk - Vroeger en vandaag

M. Vandenbroecke • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De auteur plaatst oude prentkaarten en zichten naast hedendaagse fotos van dezelfde plaats, of van hetzelfde onderwerp. Het resultaat levert heel wat uitroepen als Aha! Zo zag dat er vroeger uit!, Och, is dat ook al verdwenen?, Ik herinner me dat nog als de dag van gisteren en Dat is nog best herkenbaar op.
Stadscentra zijn voortdurend in beweging. De noden hiervoor evolueren door de jaren heen en de ruimtelijke ordening past zich daaraan aan. Het stadsbeeld van Kortrijk onderging onlangs nog een ingrijpende verandering. Toch is er één element in de stad dat hoewel het vaak werd getemd zich tot nu toe nooit liet overwinnen: de stroom die de stad doorkruist, de Leie.
Met die historische slagader als uitgangspunt, geeft deze publicatie aan de hand van fotos en postkaarten een kijk op de wijzigingen die het Kortrijkse stadsbeeld de laatste eeuw onderging. De beelden zijn thematisch gerangschikt, rond het sociaal-economische leven aan de oevers van de rivier, de bruggen die erover werden gebouwd, de natuurkrachten die de Leie soms ontwikkelde, de pogingen om haar te ketenen De fotos zijn voorzien van commentaar, waardoor je meer ziet dan het beeld alleen.

Details:

Auteur(s)M. Vandenbroecke
UitgeverijUitgeverij Tempus
ISBN9781845886462
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen235 x 165 x 8 mm.
Gewicht301 gr.

Recent bekeken producten