Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Danny Jansen

Danny Jansen is een talentvolle kok met een expertise in de patisserie. Deze culinaire alleskunner heeft een voorliefde voor archeologie en is een fervent verzamelaar van antieke kookboeken. Dit noemt hij zijn 'saaie hobby'. Hiervoor zoekt hij op beurzen, internet en veilingen. 'Antieke boeken zijn kleine tijdmachines, ze tonen je het eet- en drinkpatroon van soms eeuwen geleden.'

Danny presenteert ook een Aziatisch kookprogramma op het tv-kanaal 24Kitchen. Zijn eerste kookboek kwam in 2014 uit, een boek met heerlijke Aziatische recepten, wetenswaardigheden en leuke verhalen. Danny's credo: 'Zeg mij wat u leest, dan weet ik wat u kookt'.

Lees meer

Yvette van Boven

Sinds 2016 maakt ze niet alleen kookboeken en recepten voor verschillende media, maar presenteert ze ook haar eigen kookprogramma Koken met Van Boven. Als je met Yvette van Boven praat over koken straalt het enthousiasme er vanaf. Haar kookboeken zijn vrolijk vormgegeven en ze maakt de boeken zelf van A tot Z. Inclusief fleurige tekeningen. De Nederlandse culinaire schrijfster woont afwisselend in Amsterdam en Parijs.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte onder andere in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.

Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om anderen en zichzelf te overtreffen. Zo won hij in Nederland vier keer een 1e prijs tijdens de Zilveren Koksmuts-wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het Nederlandse koksteam in Frankfurt, Sydney, Londen en Singapore.

Rudolph kookt inmiddels alweer jaren op televisie. Vanaf 2000 tot 2005 kookt hij wekelijks in het programma Life & Cooking, waarin hij een waardevolle aanvulling blijkt op het presentatie duo Carlo Boszhard & Irene Moors. In deze periode publiceert hij ook zijn eerste kookboek ‘Lekker Snel’.Rudolph groeit uit tot één van de bekendste televisiekoks van Nederland, mede door programma’s als ‘The Taste of Life’ en ‘The Taste of Life Basics’. Van 2009 tot 2012 keert Rudolph terug bij Carlo & Irene in het zondagmiddag programma ‘Life 4 You’.

In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk weet te behalen. Rudolph is hiermee op dit moment de eerste die zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier op zijn naam heeft staan. Hij is een van de bekendste Nederlandse televisiechefs en zijn boeken zijn regelrechte bestsellers.

Lees meer