Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Rutger van den Broek

Rutger van den Broek bakt al van kinds af aan, het is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Als kind zat hij bij zijn moeder op het aanrecht om alles mee te kijken en te proeven en hielp zijn vader met het jaarlijkse oliebollenbakken in de schuur.

In de zomer van 2013 heeft hij de eerste serie van het populaire Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt gewonnen. Inmiddels heeft Rutger al meerdere bakboeken uitgebracht. Daarnaast geef hij nog regelmatig bakworkshops, bakdemo’s, ontwikkelt hij in opdracht bakrecepten en jureert hij bij bakwedstrijden.

Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt, staat Rutger het liefst te bakken.

Lees meer

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte onder andere in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.

Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om anderen en zichzelf te overtreffen. Zo won hij in Nederland vier keer een 1e prijs tijdens de Zilveren Koksmuts-wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het Nederlandse koksteam in Frankfurt, Sydney, Londen en Singapore.

Rudolph kookt inmiddels alweer jaren op televisie. Vanaf 2000 tot 2005 kookt hij wekelijks in het programma Life & Cooking, waarin hij een waardevolle aanvulling blijkt op het presentatie duo Carlo Boszhard & Irene Moors. In deze periode publiceert hij ook zijn eerste kookboek ‘Lekker Snel’.Rudolph groeit uit tot één van de bekendste televisiekoks van Nederland, mede door programma’s als ‘The Taste of Life’ en ‘The Taste of Life Basics’. Van 2009 tot 2012 keert Rudolph terug bij Carlo & Irene in het zondagmiddag programma ‘Life 4 You’.

In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk weet te behalen. Rudolph is hiermee op dit moment de eerste die zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier op zijn naam heeft staan. Hij is een van de bekendste Nederlandse televisiechefs en zijn boeken zijn regelrechte bestsellers.

Lees meer

Yvette van Boven

Sinds 2016 maakt ze niet alleen kookboeken en recepten voor verschillende media, maar presenteert ze ook haar eigen kookprogramma Koken met Van Boven. Als je met Yvette van Boven praat over koken straalt het enthousiasme er vanaf. Haar kookboeken zijn vrolijk vormgegeven en ze maakt de boeken zelf van A tot Z. Inclusief fleurige tekeningen. De Nederlandse culinaire schrijfster woont afwisselend in Amsterdam en Parijs.

Lees meer

Amber Albarda

Amber Albarda is een internationaal getrainde en gediplomeerde voedingscoach (en chocoladeliefhebber). Zij woont afwisselend in Den Haag en Londen, waar ze cliënten succesvol begeleidt in afvallen en gezond leven.

Lees meer

Karin Luiten

Als culinair journalist weet Karin Luiten als geen ander wat lekker eten is. Door Koken met Karin wil ze de lezer helpen met heerlijke gerechten waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Hiervoor hanteert ze het principe ‘kleine moeite, groot effect’. Ze heeft een vaste ‘antipakjeskookrubriek’ op zaterdag in dagblad Trouw, heeft een blog, maakt illustraties en schrijft kookboeken. In haar kookrubriek staat elke keer een kant-en-klaarproduct centraal, dat je thuis veel lekkerder zelf kunt maken. Zo schreef ze ook het eerste ‘antipakjeskookboek’, met heerlijke recepten vol verse producten.
Van nature was Karin (afkomstig uit een aardappel-groente-vleesgezin) trouwens helemaal geen kookheld: ze leerde koken toen ze als 17-jarige als au pair in Zwitserland voor drie kinderen moest zorgen. Inmiddels bedenkt ze zelf de meest heerlijke recepten, die ze graag met ons deelt!

Lees meer