Klinische psychologie

Ellin Simon, Henk T. van der Molen, Jacques van Lankveld • Hardcover

€ 65,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Klinische psychologie is een Nederlandstalige standaardwerk op het gebied van klinische psychologie. Het geeft je heldere informatie over het klinische veld, psychische stoornissen bij volwassen, diagnostiek en behandelmethoden.

Waarom kiezen voor Klinische psychologie?

* standaardwerk op het gebied van klinische psychologie;
* geheel aangepast aan de DSM-5;
* Interactieve digitale toetsvragen en een begrippentrainer.

Het boek bestaat uit vier delen. De eerste twee delen laten je kennis maken met het vakgebied en de verschillende theoretische benaderingen. Deel 3 geeft je inzicht in classificatie en diagnostiek en Deel 4 geeft een uitgebreide toelichting bij de verschillende psychische stoornissen en behandelmethoden. Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de meest recente theorieën en onderzoeksbevindingen en er is veel aandacht voor de toepassing van de theorie in de praktijk.

De stoornissen worden besproken aan de hand van heldere casuïstiek. Telkens gevolgd door een beschrijving van de stoornis, de classificatie en diagnostiek. Ten slotte leer je welke behandelingsmogelijkheden toegepast kunnen worden en welke effecten je daarmee kunt realiseren.

Deze volledig geactualiseerde derde editie van Klinische psychologie is een stuk minder omvangrijk dan de vorige editie. Ook is er meer aandacht voor de toepassing van de theorie in de dagelijkse praktijk, voor diagnostiek en behandelmethoden. Deze editie is hierdoor zeer geschikt voor zowel het wetenschappelijk als het hoger onderwijs.

Online ondersteuning
Bij het nieuwe boek krijg je een unieke code. Deze code biedt toegang tot Prepzone, een rijke digitale leeromgeving. Hier vind je allerlei toetsvragen, cases, opdrachten, flitscolleges, begrippentrainers en extra studiemateriaal. Zo kun je je nóg beter voorbereiden op je tentamens!

Details:

Auteur(s)Ellin Simon, Henk T. van der Molen, Jacques van Lankveld
UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001846244
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's600
Verschijningsdatum
Afmetingen250 x 178 x 35 mm.
Gewicht1259 gr.  

Recent bekeken producten